20 maj 2015 08:00

20 maj 2015 08:17

Sexa i Skåne – junior-EM är nära

RIDSPORT: Fin framgång för Ebba från Tibro

I helgen blev hon sexa i sin blott tredje enstjärniga tävling.

Nu hoppas Tibrotjejen Ebba Larsson få delta på junior-EM i augusti.

– Jag har kvalat in, men för att komma med så måste jag bli uttagen av förbundet, säger hon.

Klart yngst i det 31 ekipage stora startfältet visade Ebba Larsson, 16, ingen respekt vid tävlingarna i fälttävlan på Stensäters RF i Skåne den gångna helgen.

Efter en trevande start i dressyren tog Larsson, ridande på Hesteklewa Sören Spette, mark efter att ha klarat tiden på terräng-delen och hennes avslutande fyra fel i hoppningen gav en fin sjätte plats.

Vilket alltså kvalificerar henne till junior-EM som avgörs i Polen i augusti.

– Det var väldigt skönt att det gick vägen och att jag fick till ett kval, det var väldigt kul. Sören, min häst, kändes väldigt fin hela tävlingen. Jag är jättenöjd, säger hon glatt.

– Jag har bara ridit tre enstjärniga så det var ganska oväntat. Mitt mål var bara att ta mig runt terrängen och sen var det såklart jätteroligt att det gick så bra. Det var absolut inget jag hade räknat med.

Men för att få delta på EM måste Ebba, som tävlar för Mariestads RK, bli uttagen av landslagsledningen.

– Jag pratade med Anne Persson, landslagstränaren, igår och hon sa att jag har goda chanser att komma med. Så jag hoppas absolut att det blir så.

Klart yngst i det 31 ekipage stora startfältet visade Ebba Larsson, 16, ingen respekt vid tävlingarna i fälttävlan på Stensäters RF i Skåne den gångna helgen.

Efter en trevande start i dressyren tog Larsson, ridande på Hesteklewa Sören Spette, mark efter att ha klarat tiden på terräng-delen och hennes avslutande fyra fel i hoppningen gav en fin sjätte plats.

Vilket alltså kvalificerar henne till junior-EM som avgörs i Polen i augusti.

– Det var väldigt skönt att det gick vägen och att jag fick till ett kval, det var väldigt kul. Sören, min häst, kändes väldigt fin hela tävlingen. Jag är jättenöjd, säger hon glatt.

– Jag har bara ridit tre enstjärniga så det var ganska oväntat. Mitt mål var bara att ta mig runt terrängen och sen var det såklart jätteroligt att det gick så bra. Det var absolut inget jag hade räknat med.

Men för att få delta på EM måste Ebba, som tävlar för Mariestads RK, bli uttagen av landslagsledningen.

– Jag pratade med Anne Persson, landslagstränaren, igår och hon sa att jag har goda chanser att komma med. Så jag hoppas absolut att det blir så.