20 maj 2015 21:06

20 maj 2015 21:18

Skövdesimmare OS-uttagen

SIMNING: Tävlar i Georgien i sommar

Skövde Simsällskap har fått ännu en ungdomsolympier.

16-årige Albin Lövgren var ett av namnen som togs ut på onsdagen.

Lövgren är ett erkänt stort simlöfte från Skövde och har simmat snabbt tidigare i vår. Exempelvis när han klarade OS-kvalgränsen med över två sekunder på 100 meter fjäril vid tävlingar i Jönköping för en månad sedan. 56.18 blev tiden, som för övrigt är den snabbaste på distansen för en svensk 16-åring genom tiderna, enligt Skövde SS hemsida.

Nu står det också klart att han får simma vid ungdoms-OS-tävlingarna, som avgörs i Tbilisi, Georgien, den 26 juli-1 augusti i år.

Sveriges Olympiska Kommitté har, på Svenska simförbundets nominering, tagit ut sex killar och fyra tjejer som deltar vid mästerskapet. Efter Petter Stymne, Tamas Bosnyak, och Celine Bertrand är Albin Lövgren den fjärde Skövde SS-simmaren på 2000-talet att delta på ungdoms-OS där han tävlar i 50 och 100 meter fjäril, samt lagkapperna 4x100 meter frisim och 4x100 medley.

Lövgren är ett erkänt stort simlöfte från Skövde och har simmat snabbt tidigare i vår. Exempelvis när han klarade OS-kvalgränsen med över två sekunder på 100 meter fjäril vid tävlingar i Jönköping för en månad sedan. 56.18 blev tiden, som för övrigt är den snabbaste på distansen för en svensk 16-åring genom tiderna, enligt Skövde SS hemsida.

Nu står det också klart att han får simma vid ungdoms-OS-tävlingarna, som avgörs i Tbilisi, Georgien, den 26 juli-1 augusti i år.

Sveriges Olympiska Kommitté har, på Svenska simförbundets nominering, tagit ut sex killar och fyra tjejer som deltar vid mästerskapet. Efter Petter Stymne, Tamas Bosnyak, och Celine Bertrand är Albin Lövgren den fjärde Skövde SS-simmaren på 2000-talet att delta på ungdoms-OS där han tävlar i 50 och 100 meter fjäril, samt lagkapperna 4x100 meter frisim och 4x100 medley.