21 maj 2015 06:56

21 maj 2015 07:37

Strålmans Tampa Bay kopplade grepp om Stanley Cup-semin

Anton Strålman är en match närmare en ny Stanley Cup-final efter att Tampa Bay slog New York Rangers på hemmaplan med 6-5 natten till torsdagen.

Det avgörande målet satte Nikita Kucherov efter tre minuters övertid.  Rangers svenske målvaktsstjärna Henrik Lundqvist var besviken efteråt.

- De är väldigt snabba och extremt bra på att skapa chanser precis framför mål. Med tid. Då gäller det för mig att ha tålamod och inte bli för ivrig, men när några pucken studsar emot försöker man lätt för mycket. Samtidigt ... de gjorde mest mål i grundserien av en anledning, säger han till Aftonbladet.

Inga poäng från Anton Strålmans klubba i natt, men hans blågula backkollega Victor Hedman noterades för två assist.

Tibrosonen spelade Stanley Cup-final med just NY Rangers förra året (utan att vinna). Natten till lördag kan han vara nära en ny final, då avgörs den fjärde matchen, också den i Florida,  i bäst av sju.

Det avgörande målet satte Nikita Kucherov efter tre minuters övertid.  Rangers svenske målvaktsstjärna Henrik Lundqvist var besviken efteråt.

- De är väldigt snabba och extremt bra på att skapa chanser precis framför mål. Med tid. Då gäller det för mig att ha tålamod och inte bli för ivrig, men när några pucken studsar emot försöker man lätt för mycket. Samtidigt ... de gjorde mest mål i grundserien av en anledning, säger han till Aftonbladet.

Inga poäng från Anton Strålmans klubba i natt, men hans blågula backkollega Victor Hedman noterades för två assist.

Tibrosonen spelade Stanley Cup-final med just NY Rangers förra året (utan att vinna). Natten till lördag kan han vara nära en ny final, då avgörs den fjärde matchen, också den i Florida,  i bäst av sju.

Matchfakta

Mål Tampa Bay: Ondrej Palat 2, Steven Stamkos, Tyler Johnson (Victor Hedman), Alex Killorn (Hedman), Nikita Kutjerov.

NY Rangers: Jesper Fast 2 (3), Derick Brassard, Ryan McDonagh, Dan Boyle.