21 maj 2015 16:56

21 maj 2015 16:58

Truppen till EM-kvalet uttagen

Truppen till de två sista matcherna i EM-kvalet har tagits ut av förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren.

Inför EM i Polen återstår två kvalmatcher och Sverige möter Lettland på bortaplan den 10 juni och rundar sedan av kvalet med hemmamatch mot Slovakien den 14 juni.

– Vi är nära EM, men inte riktigt där än så det är klart att det är viktiga matcher för oss, säger Staffan Olsson i ett pressmeddelande.

Högernian Johan Jakobsson är tillbaka i truppen och likaså tillkommer Kielmålvakten Andreas Palicka, men däremot är Johan Sjöstrand fortfarande utanför truppen efter att ha varit sjuk tidigare under våren.

Ett flertal spelare med förflutet i IFK Skövde finns dock med i den blågula truppen. Melsungens Mikael Appelgren är en av tre målvakter och vänstersexan Jonas Källman, till vardags i ungerska Pick Szeged, är också med. Han kommer att göra sin 200:e landskamp i samband med Lettlandsmatchen. Mittsexan och Ungernproffset Andreas Nilsson är bofast i landslaget och Kristianstads Andreas Cederholm får en ny chans.

Truppen samlas i Stockholm den 8 juni.

Inför EM i Polen återstår två kvalmatcher och Sverige möter Lettland på bortaplan den 10 juni och rundar sedan av kvalet med hemmamatch mot Slovakien den 14 juni.

– Vi är nära EM, men inte riktigt där än så det är klart att det är viktiga matcher för oss, säger Staffan Olsson i ett pressmeddelande.

Högernian Johan Jakobsson är tillbaka i truppen och likaså tillkommer Kielmålvakten Andreas Palicka, men däremot är Johan Sjöstrand fortfarande utanför truppen efter att ha varit sjuk tidigare under våren.

Ett flertal spelare med förflutet i IFK Skövde finns dock med i den blågula truppen. Melsungens Mikael Appelgren är en av tre målvakter och vänstersexan Jonas Källman, till vardags i ungerska Pick Szeged, är också med. Han kommer att göra sin 200:e landskamp i samband med Lettlandsmatchen. Mittsexan och Ungernproffset Andreas Nilsson är bofast i landslaget och Kristianstads Andreas Cederholm får en ny chans.

Truppen samlas i Stockholm den 8 juni.

Kvaltruppen

Svenska truppen till EM-kvalmatcherna mot Lettland och Slovakien:
Målvakter: Mattias Andersson, SG Flensburg-Handewitt, Andreas Palicka, THW Kiel, Mikael Appelgren, MT Melsungen. Vänstersex: Jonas Källman, Pick Szeged, Fredrik Petersen, Füchse Berlin. Mittsex: Andreas Nilsson, MKB-MVM Veszprem, Jesper Nielsen, Füchse Berlin, Niclas Barud, Ålborg Håndbold. Högersex: Niclas Ekberg, THW Kiel, Mattias Zachrisson, Füchse Berlin. Vänsternio: Markus Olsson, IFK Kristianstad, Viktor Östlund, Eskilstuna Guif. Mittnio:
Lukas Karlsson, KIF Kolding Köpenhamn, Jim Gottfridsson, SG Flensburg Handewitt. Högernio: Johan Jakobsson, SG Flensburg-Handewitt, Andreas Cederholm, IFK Kristianstad. Försvar: Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt.