24 maj 2015 15:01

24 maj 2015 15:16

Sävehof svensk mästare för elfte gången

Sävehof infriade förväntningarna och tog SM-guld i handboll. Finalen vanns med 33-30, men Skuru bjöd på bra motstånd.

Sävehof var illa ute i semifinalen mot Skövde där man låg under med 0-2 i matcher, men vände till seger och tog sig till final. Där väntade Nackalaget Skuru som pressade Sävehof, men Partillelaget, som dominerat svensk damhandboll fullständigt de senaste åren, var starkast till slut och tog sitt elfte SM-guld.

- Jag känner mig väldigt lättad och fantastiskt glad, sa Ida Odén till SVT.

Odén ska sluta efter den här säsongen och satte en guldkantad punkt.

- Det har varit en lång säsong med mycket matcher och att få avsluta så här är helt underbart, fortsatte Odén som inte kunde hålla tillbaka glädjetårarna efter slutsignalen.

Sävehof ledde med 19-14 i paus och såg ut att ha kopplat ett guldgrepp om matchen när man gick fram till 29-22 i den andra halvleken, men då kom Skuru tillbaka. Via fem raka mål reducerade man till 29-27 och då var det fortfarande fem minuter kvar. Närmare än så kom dock inte Skuru utan Sävehof lyckades bryta måltorkan och göra de nödvändiga målen för att hålla undan till seger i Scandinavium.

Sävehof var illa ute i semifinalen mot Skövde där man låg under med 0-2 i matcher, men vände till seger och tog sig till final. Där väntade Nackalaget Skuru som pressade Sävehof, men Partillelaget, som dominerat svensk damhandboll fullständigt de senaste åren, var starkast till slut och tog sitt elfte SM-guld.

- Jag känner mig väldigt lättad och fantastiskt glad, sa Ida Odén till SVT.

Odén ska sluta efter den här säsongen och satte en guldkantad punkt.

- Det har varit en lång säsong med mycket matcher och att få avsluta så här är helt underbart, fortsatte Odén som inte kunde hålla tillbaka glädjetårarna efter slutsignalen.

Sävehof ledde med 19-14 i paus och såg ut att ha kopplat ett guldgrepp om matchen när man gick fram till 29-22 i den andra halvleken, men då kom Skuru tillbaka. Via fem raka mål reducerade man till 29-27 och då var det fortfarande fem minuter kvar. Närmare än så kom dock inte Skuru utan Sävehof lyckades bryta måltorkan och göra de nödvändiga målen för att hålla undan till seger i Scandinavium.