24 maj 2015 18:00

24 maj 2015 18:06

SM-guld till "Ceders" IFK Kristianstad

HANDBOLL: Besegrade Alingsås HK i härlig finalmatch

Äntligen. 62 års väntan är över. IFK Kristianstad, med den tidigare IFK-spelaren Andreas "Ceder" Cederholm i laget, är svenska mästare i handboll igen. Detta stod klart efter finalseger mot Alingsås HK med 28–25 (14–14).

Som de har längtat men äntligen fick IFK Kristianstad sitt efterlängtade SM-guld i handboll.

Söndagen den 24 maj 2015 skrevs ny handbollshistoria. Kristianstad, som spelat två SM-finaler under 2000-talet, fick äntligen stå som segrare när Alingsås HK besegrades i finalen i Scandinavium, Göteborg.

Det var lagets femte SM-guld och det första sedan 1953.

Det var en svängig final där lagen växlade om att vara i ledning i den första halvleken som slutade 14–14. Efter paus var det Alingsås som började bästa och gick ifrån till en 18–15-ledning.

Då tog Kristianstad och tränaren Ola Lindgren timeout och vände på tillställning. De gjorde fem raka mål och tvingade istället Alingsås till timeout. Kristianstad ledde med 21–18 men Alingsås var inget slaget lag och tog sig tillbaka i matchen. Daniel Tellander kvitterade till 24–24 med nio minuter kvar men Kristianstad var bäst när matchen skulle avgöras.

Andreas Cederholm, tidigare IFK Skövdespelare och med HK Guldkroken som moderklubb, satte 25–24 och sedan gjorde Markus Olsson sitt elfte mål för Skånelaget fram till 27–24. Leo Larsson i Kristianstadsmål storspelade och var en starkt bidragande orsak till Kristianstads efterlängtade triumf. Segersiffrorna skrevs slutligen till 28–25.

Kristianstadsspelarna hyllades stort av den tillresta orangea klacken efter att slutsignalen ljudit.

Som de har längtat men äntligen fick IFK Kristianstad sitt efterlängtade SM-guld i handboll.

Söndagen den 24 maj 2015 skrevs ny handbollshistoria. Kristianstad, som spelat två SM-finaler under 2000-talet, fick äntligen stå som segrare när Alingsås HK besegrades i finalen i Scandinavium, Göteborg.

Det var lagets femte SM-guld och det första sedan 1953.

Det var en svängig final där lagen växlade om att vara i ledning i den första halvleken som slutade 14–14. Efter paus var det Alingsås som började bästa och gick ifrån till en 18–15-ledning.

Då tog Kristianstad och tränaren Ola Lindgren timeout och vände på tillställning. De gjorde fem raka mål och tvingade istället Alingsås till timeout. Kristianstad ledde med 21–18 men Alingsås var inget slaget lag och tog sig tillbaka i matchen. Daniel Tellander kvitterade till 24–24 med nio minuter kvar men Kristianstad var bäst när matchen skulle avgöras.

Andreas Cederholm, tidigare IFK Skövdespelare och med HK Guldkroken som moderklubb, satte 25–24 och sedan gjorde Markus Olsson sitt elfte mål för Skånelaget fram till 27–24. Leo Larsson i Kristianstadsmål storspelade och var en starkt bidragande orsak till Kristianstads efterlängtade triumf. Segersiffrorna skrevs slutligen till 28–25.

Kristianstadsspelarna hyllades stort av den tillresta orangea klacken efter att slutsignalen ljudit.