25 maj 2015 06:44

25 maj 2015 22:18

Strålman gjorde poäng - en match från ny Stanley Cup-final

Anton Strålman är bara en match från en ny Stanley Cup-final. Detta efter att Tampa Bay slog New York Rangers med 2-0 natten till måndagen.

Tibrosonen var med sin assist till Valtteri Filppulas 1-0 mål högts delaktig i vinsten. Den starka defensiven var lagets främsta vapen.

- Jag vet att ni som följer den här serien inte fått se så mycket av det, men faktum är ett vi egentligen är ett lag som i första hand tänker på defensiven, sade Strålman till Aftonbladet efter matchen.

Han fortsatte:

– Efter de senaste matcherna insåg vi att vi måste komma tillbaka till den filosofin, det blir svårt att vinna om man släpper in fem mål varje gång. Och jag tycker verkligen att vi gjorde en helgjuten match ikväll. Jag är väldigt stolt över alla killar.

Tampa Bay leder nu semifinalserien med 3-2 och behöver bara slå Rangers hemma natten till onsdagen svenskt tid för att Strålman ska få spela Stanley Cup-final igen. Förra året blev det förlust med just New York Rangers.

 

 

 

Tibrosonen var med sin assist till Valtteri Filppulas 1-0 mål högts delaktig i vinsten. Den starka defensiven var lagets främsta vapen.

- Jag vet att ni som följer den här serien inte fått se så mycket av det, men faktum är ett vi egentligen är ett lag som i första hand tänker på defensiven, sade Strålman till Aftonbladet efter matchen.

Han fortsatte:

– Efter de senaste matcherna insåg vi att vi måste komma tillbaka till den filosofin, det blir svårt att vinna om man släpper in fem mål varje gång. Och jag tycker verkligen att vi gjorde en helgjuten match ikväll. Jag är väldigt stolt över alla killar.

Tampa Bay leder nu semifinalserien med 3-2 och behöver bara slå Rangers hemma natten till onsdagen svenskt tid för att Strålman ska få spela Stanley Cup-final igen. Förra året blev det förlust med just New York Rangers.

 

 

 

Matchfakta

Period 2

1-0 Valtteri Filppula (13:29) (3) ASS: Steven Stamkos (10), Anton Stralman (5)

2-0 Steven Stamkos (18:22) (7) ASS: Ondrej Palat (8), Nikita Kucherov (10)

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.