26 maj 2015 14:58

26 maj 2015 14:58

Istrumframgångar på Lilla Göteborgsvarvet

LÖPNING: Unga löpare visade framfötterna

Ungdomar. Mellan- och Lilla Göteborgsvarvet avslutade löparveckan med drygt 8 000 unga löpare i olika klasser, men med samma målgång som man har i det stora loppet.

Och där det blev seger i år igen för Tova Gustavsson, Istrums SK, som tog hem spurten i klassen F10 med tiden 4.37. Men skuggades hela vägen in till mållinjen av en annan Tova, Rangert från IK Hakarpspojkarna, Huskvarna som bara var sekunden bakom Tova 1.

– Det var roligt tycker jag, sa Tova som gjorde sitt andra start i loppet.

– Ja, jag har varit med två gånger här. Och jag vann förra året också.

Nu laddar Tova om för att tävla på ”hemmabanan”.

– Då skall jag vara med på SkaraRacet... men jag vet inte i vilka grenar.

Två topp tre

När F11-klassens vita grupp hade sprungit sina 2,4 kilometer, så visade det sig att det var två av våra lokala löpare som var topp tre.

Vann gjorde Filippa Fagerström från Mölndals AIK på 9.49 och med Emla Hjort från IK Wilske på en andraplats med 9.58 och dessutom med Emma Carlsson från Istrums SK på en bronsplats. Och där Emma fick jobba extra på slutet för att ta sin bronsplats, då hon spurtade med två andra tjejer. Men hon var stark på slutet och kunde hålla båda två bakom sig.

Dubbelt Mölndal

I F12-klassen så blev det dubbelt Mölndal och med Istrums Ida Genitz som fyra på den 2,4 kilometer långa banan. Hon spurtade om bronsplatsen med Elin Flakberg från IFK Göteborg. I mål skilde det bara en ynka sekund till IFK-tjejens fördel. Elins tid var 9.58 och hon hade inte mer än tretton sekunder upp till ettan Eleonora Alinder.

Och i pojkarnas 12-årsklass var IF Hagen-OL:s Anton Carlsson bland de tio främsta, som får komma upp på prispodiet efter loppet.

Anton var nia med tiden 9.17 och där det var Fabian Haeffler från Mölndals AIK som vann på 8.51.

Och i P9-klassen var Julius Wiklund, IK Wilske, tionde man med tiden 4.44 på 1,3 kilometer. Och när speakern frågade om Julius var nöjd med det, så sa han att han hade hoppats på att vara lite bättre.

Saknades sekunder

Då tänkte han på en plats bland de sex främsta, det saknades åtta sekunder dit, då topp sex nämligen får en ståtlig pokal. Det får Julius sikta på nästa år, då loppet avgörs den 22 maj.

Och där det blev seger i år igen för Tova Gustavsson, Istrums SK, som tog hem spurten i klassen F10 med tiden 4.37. Men skuggades hela vägen in till mållinjen av en annan Tova, Rangert från IK Hakarpspojkarna, Huskvarna som bara var sekunden bakom Tova 1.

– Det var roligt tycker jag, sa Tova som gjorde sitt andra start i loppet.

– Ja, jag har varit med två gånger här. Och jag vann förra året också.

Nu laddar Tova om för att tävla på ”hemmabanan”.

– Då skall jag vara med på SkaraRacet... men jag vet inte i vilka grenar.

Två topp tre

När F11-klassens vita grupp hade sprungit sina 2,4 kilometer, så visade det sig att det var två av våra lokala löpare som var topp tre.

Vann gjorde Filippa Fagerström från Mölndals AIK på 9.49 och med Emla Hjort från IK Wilske på en andraplats med 9.58 och dessutom med Emma Carlsson från Istrums SK på en bronsplats. Och där Emma fick jobba extra på slutet för att ta sin bronsplats, då hon spurtade med två andra tjejer. Men hon var stark på slutet och kunde hålla båda två bakom sig.

Dubbelt Mölndal

I F12-klassen så blev det dubbelt Mölndal och med Istrums Ida Genitz som fyra på den 2,4 kilometer långa banan. Hon spurtade om bronsplatsen med Elin Flakberg från IFK Göteborg. I mål skilde det bara en ynka sekund till IFK-tjejens fördel. Elins tid var 9.58 och hon hade inte mer än tretton sekunder upp till ettan Eleonora Alinder.

Och i pojkarnas 12-årsklass var IF Hagen-OL:s Anton Carlsson bland de tio främsta, som får komma upp på prispodiet efter loppet.

Anton var nia med tiden 9.17 och där det var Fabian Haeffler från Mölndals AIK som vann på 8.51.

Och i P9-klassen var Julius Wiklund, IK Wilske, tionde man med tiden 4.44 på 1,3 kilometer. Och när speakern frågade om Julius var nöjd med det, så sa han att han hade hoppats på att vara lite bättre.

Saknades sekunder

Då tänkte han på en plats bland de sex främsta, det saknades åtta sekunder dit, då topp sex nämligen får en ståtlig pokal. Det får Julius sikta på nästa år, då loppet avgörs den 22 maj.