26 maj 2015 22:13

26 maj 2015 22:17

Lidköping numret större i målrik match

FOTBOLL

Hörnebo räckte inte till mot elitettan-laget Lidköpings FK i DM, men stod upp bra totalt sett.

– Vi orkade inte riktigt hela vägen, men nyttigt för oss att få en sådan här match. Den visade att vi inte är mil ifrån dem, säger Hörnebos tränare Tommy Larsson.

Att Hörnebo skulle slå ut Lidköping som normalt sett spelar i två divisioner högre var kanske inte att vänta.

– De kom nästan helt ordinarie och det ska vara lite skillnad, konstaterar Larsson.

Div 2-laget hängde dock med bra på det stora hela i åttondelsfinalen och Hörnebo kunde vara nöjt med sin insats även om det inte blev avancemang till kvartsfinal. Tommy Larsson tog inte alltför hårt på att laget är utslaget ur DM.

– Det är seriespelet vi fokuserar på och vi har ju chans att gå upp i serieledning på måndag, säger Larsson och syftar på matchen mot Vartofta.

Hörnebo förlorade med 3–6 mot Lidköping där det blev en målrik första halvlek. Före paus hände det mesta och när de första 45 minuterna var över stod det redan 5–3 till bortalaget. Lidköpings första mål dröjde inte mer än 26 sekunder, men Hörnebo kvitterade till 1–1 genom Mikaela Heder. Lidköping svarade dock med tre mål inom loppet av fem minuter.

– De gjorde tre mål till 4–1 och det var ganska tafatta ingripanden från oss. Det dödade lite av matchen, säger Tommy Larsson.

Reducering

Då hade det inte gått mycket mer än en kvart av den första halvleken och redan fem mål, men fler skulle det bli. Det dröjde dock alldeles till slutminuterna. Först reducerade Hörnebo genom Lisa Gardberg, men direkt därefter satte Lidköping 5–2 varpå Mikaela Heder fick läget och fixade 3–5 på sista sparken i den första halvleken.

I den andra halvleken avtog målproduktionen och spelet blev lite mer försvarsinriktat. Förre Skövdespelare Emma Sandsjö byttes in i Lidköping med halvtimmen kvar och blev den som rundade av målskyttet till 6–3. Det avgjorde matchen definitivt, men totalt sett stod Hörnebo upp bra.

– Ett tag var jag rädd att vi skulle få stryk med 1–10, men vi föll inte igenom, avslutar Hörnebotränaren.

Målen, Hörnebo: Mikaela Heder 2, Lisa Gardberg.

Att Hörnebo skulle slå ut Lidköping som normalt sett spelar i två divisioner högre var kanske inte att vänta.

– De kom nästan helt ordinarie och det ska vara lite skillnad, konstaterar Larsson.

Div 2-laget hängde dock med bra på det stora hela i åttondelsfinalen och Hörnebo kunde vara nöjt med sin insats även om det inte blev avancemang till kvartsfinal. Tommy Larsson tog inte alltför hårt på att laget är utslaget ur DM.

– Det är seriespelet vi fokuserar på och vi har ju chans att gå upp i serieledning på måndag, säger Larsson och syftar på matchen mot Vartofta.

Hörnebo förlorade med 3–6 mot Lidköping där det blev en målrik första halvlek. Före paus hände det mesta och när de första 45 minuterna var över stod det redan 5–3 till bortalaget. Lidköpings första mål dröjde inte mer än 26 sekunder, men Hörnebo kvitterade till 1–1 genom Mikaela Heder. Lidköping svarade dock med tre mål inom loppet av fem minuter.

– De gjorde tre mål till 4–1 och det var ganska tafatta ingripanden från oss. Det dödade lite av matchen, säger Tommy Larsson.

Reducering

Då hade det inte gått mycket mer än en kvart av den första halvleken och redan fem mål, men fler skulle det bli. Det dröjde dock alldeles till slutminuterna. Först reducerade Hörnebo genom Lisa Gardberg, men direkt därefter satte Lidköping 5–2 varpå Mikaela Heder fick läget och fixade 3–5 på sista sparken i den första halvleken.

I den andra halvleken avtog målproduktionen och spelet blev lite mer försvarsinriktat. Förre Skövdespelare Emma Sandsjö byttes in i Lidköping med halvtimmen kvar och blev den som rundade av målskyttet till 6–3. Det avgjorde matchen definitivt, men totalt sett stod Hörnebo upp bra.

– Ett tag var jag rädd att vi skulle få stryk med 1–10, men vi föll inte igenom, avslutar Hörnebotränaren.

Målen, Hörnebo: Mikaela Heder 2, Lisa Gardberg.