28 maj 2015 15:12

28 maj 2015 15:15

Wendt uttagen i landslaget

FOTBOLL

Efter att ha varit borta från landslaget sedan i november är Oscar Wendt åter i landslaget.

Förbundskaptenen Erik Hamrén offentliggjorde truppen till landskampen mot Norge den 8 juni och EM-kvalmötet med Montenegro den 14:e, och då var den IFK Skövde-fostrade vänsterbacken en av spelarna som presenterades.

Senast Wendt var med i landslaget var i höstas då han spelade 45 minuter mot Montenegro och lika länge i träningslandskampen mot Frankrike.

Efter en stark säsong i Borussia Mönchengladbach får han nu åter chansen. 29-åringen har spelat 26 seriematcher, varav de 13 senaste, för laget som slutade på en fin tredjeplats vilket gör att laget spelar i Champions League kommande säsong.

Noterbart också att även Marcus Rohdén, som har ett kort förflutet i Skövde AIK, är uttagen. Men då han spelar allsvensk fotboll med Elfsborg dagen före Norge-mötet blir han först aktuell till EM-kvalmatchen mot Montenegro.

Förbundskaptenen Erik Hamrén offentliggjorde truppen till landskampen mot Norge den 8 juni och EM-kvalmötet med Montenegro den 14:e, och då var den IFK Skövde-fostrade vänsterbacken en av spelarna som presenterades.

Senast Wendt var med i landslaget var i höstas då han spelade 45 minuter mot Montenegro och lika länge i träningslandskampen mot Frankrike.

Efter en stark säsong i Borussia Mönchengladbach får han nu åter chansen. 29-åringen har spelat 26 seriematcher, varav de 13 senaste, för laget som slutade på en fin tredjeplats vilket gör att laget spelar i Champions League kommande säsong.

Noterbart också att även Marcus Rohdén, som har ett kort förflutet i Skövde AIK, är uttagen. Men då han spelar allsvensk fotboll med Elfsborg dagen före Norge-mötet blir han först aktuell till EM-kvalmatchen mot Montenegro.