29 maj 2015 15:13

29 maj 2015 15:13

Henriksson till Oskarshamn

ISHOCKEY

Skövdekillen Alexander Henriksson byter juniorspel i Kanada till Oskarhamn i allsvenskan.

20-årigen kommenterar på IKO:s hemsida:

– Jag kände att jag ville tillbaka till Sverige och prova på seniorhockey. Det blir mitt första seniorår och jag siktar på att spela i Allsvenskan i 2-3 år och sen är målet så klart SHL. Allsvenskan är bästa valet för mig nu.

Alexander Henriksson har Skövde IK som moderklubb och flyttade till Färjestads hockeygymnasium. Efter två år där blev det Kanada och spel i OHL-laget North Bay Battalion där han gjorde 83 poäng på 168 matcher.

20-årigen kommenterar på IKO:s hemsida:

– Jag kände att jag ville tillbaka till Sverige och prova på seniorhockey. Det blir mitt första seniorår och jag siktar på att spela i Allsvenskan i 2-3 år och sen är målet så klart SHL. Allsvenskan är bästa valet för mig nu.

Alexander Henriksson har Skövde IK som moderklubb och flyttade till Färjestads hockeygymnasium. Efter två år där blev det Kanada och spel i OHL-laget North Bay Battalion där han gjorde 83 poäng på 168 matcher.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.