05 jun 2015 21:25

05 jun 2015 21:53

Fredagskvällens fotboll

Det spelades flera matcher för våra lokala lag i de lägre divisionerna på fredagskvällen. SLA-sporten har koll på hur det gick.

Division 5 norra:

VÄRINGS GIF–IF TYMER

3–4 (1–1)

Det blev en fin fotbollskväll på Väringsvallen och publiken bjöds på en bra div 5-match i prestigemötet mellan Väring och Tymer. Dessutom var det en jämn tillställning och lagen gjorde var sitt mål i den första halvleken. Det var jämnt och tätt även i den andra halvleken, men Tymer fick sista ordet. Matchen såg ut att sluta oavgjort när bortalaget fick straff och den satte Christoffer Mako i mål.

– Den skönaste segern på många år när matchen blev som den blev, tycker Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

Tymer låg under med 2–3, men lyckades vända efter en stark avslutning.

– Vi ägde sista halvtimmen och kände att de inte var omöjligt. Missade några frilägen, men fortsatte att köra på och gjorde både 3–3 och 4–3, fortsätter Ahlgren och ger anfallarna Farzad Heyati och Christoffer Mako extra plus.

Segern betyder att Tymer passerar Väring i tabellen och i hemmalaget var det givetvis nedstämt efter det sena målet som innebar noll poäng.

– En riktigt bra fotbollsmatch, men vi spelade lite huvudlöst när vi hade ledningen med 3–2, sammanfattar Ulf Frydén, lagledare I Väring.

Plus i Väring till mittbacken Johan Sundelius.

Mål, Väring: David Krantz, Edvin Alicic, Martin Arvidsson. Tymer: Christoffer Mako 2, Patrick Rebane, Robin Fasth.

 

Division 6 Mariestad:

GULLSPÅNGS IF–HÖRNEBO SK

5–3 (1–2)

Hörnebo stod upp bra borta mot serieledande Gullspång och hade en 2–1-ledning med sig från den första halvleken, men lyckades inte stå emot hela vägen. I den andra halvleken vände hemmalaget på steken, men Hörnebo stred tappert och det avgjordes inte förrän i slutet när Gullspång satte 4–3. Sedan blev det även 5–3, men totalt sett en jämn match med öppet spel åt båda håll.

Mål, Hörnebo: Markus Karlsson, Alexander Larsson, Carl-Johan Larsson.

 

MÖLLTORP-BREVIKS AIF–FORSVIKS IF

4–2 (1–2)

Det blev ett prestigefyllt möte mellan grannarna Mölltorp/Brevik och Forsvik där det var hemmalaget som drog det längsta strået till slut.

– Alltid skönt med en derbyseger, säger Mölltorp/Breviks tränare Erik Wibjörk.

Forsvik hade dock ledningen efter den första halvleken och så långt var inte Wibjörk nöjd med insatsen.

– Första halvlek var den sämsta i år, men sedan tog vi tag i det och började rulla, fortsätter Wibjörk.

Till slut fick hemmalaget utdelning och tre snabba mål under den senare delen av andra halvlek vände på matchen.

Plus i hemmalaget till Emil Lilja och Markus Håkansson samtidigt som Erik Wibjörk också berömmer domaren Sofie Thorsells insats.

Åke Engvall i Forsvik var trots förlusten nöjd med lagets insats.

– Vi gjorde en rätt bra match ändå, men resultatet var inte så mycket att säga något om. Vi förlorade mot ett bättre lag, men gav dem en match, säger Engvall och ger Luis Mora samt Anders Karlsson en stjärna i kanten.

Mål, Mölltorp-Brevik: Felix Brewitz, Johan Andersson, Joakim Engstrand, Jonathan Eklöf. Forsvik: Fernando Alievski 2.

 

Division 6 Skövde:

FRÖJERED/HÅVEN–IGELSTORPS IK

2–1 (0–1)

Igelstorp IK hade länge en 1–0-ledning efter att Emil Koivisto gett gästerna ledningen. Det såg ut att kunna räcka till tre poäng men under den sista kvarten vände hemmalaget och helt plötsligt och snopet fick Igelstorp lämna Fröjevi IP poänglöst.

– Vi kom till spel med mogna spelare skadade och hade bara två spelare på avbytarbänken. Med tanken på de omständigheterna gjorde vi en jättebra match. Killarna slet och kämpade hårt men spelmässigt var det också bra, säger Igelstorps tränare Lars Häggblom.

– Det var chansfattigt i första halvlek men i andra hade vi fyra frilägen som vi bränner. Hade vi fått 2–0 hade de gett oss lite råg i ryggen men i stället fick de 1–1 och kunde sedan vända på matchen. Det känns trist men det fanns ändå mycket att ta med sig, fortsätter Häggblom som gav Fredrik Axelsson och Erik Johansson extra plus.

Mål: Fröjered/Håven: Andreas Dahlén 2. Igelstorps IK: Emil Koivisto.

 

NORRA FÅGELÅS–STENSTORPS IF

7–2 (3–0)

Norra Fågelås lade beslag på alla de tre poängen i mötet med Stenstorp på Landbyvallen.

– Vi vann klart rättvist och vi kunde ha kommit upp i tvåsiffrigt om vi bara hade varit lite mer effektiva, säger spelande tränaren Peder Denzler efter 7–2-segern.

Efter paus repade sig dock Stenstorp och fick kontakt efter två reduceringar.

– Vi pratade om att hålla undan för dom under den första kvarten av andra halvlek men vi faller i stället ihop och bjuder in dom i matchen. Det var onödigt men vi kändes ganska giftiga under i stort sett hela matchen och tog tag i spelet igen, fortsätter Denzler som tyckte matchen vanns på innermittfältet.

Mål: Norra Fågelås: Andreas Blomqvist 2, Patrik Fogelberg 2, Gustav Johansson, Robin Bergström, Peder Denzler. Stenstorp: Daniel Söderqvist, Robert Larsson.

 

FOLKABO IK–LERDALA IF

1–6 (0–4)

Lerdala avgjorde mötet med Folkabo på Skedevallen redan i den första halvleken. Då hade gästerna en 4–0-ledning mycket tack vare Rasmus Magnusson som svarade för ett äkta hattrick. Till slut blev det tennissiffror för Lerdala som därmed tog hand om alla de tre poängen.

– Extra roligt för Rasmus att få göra de tre målen då han har dragits med skador, säger tränaren Joakim Dalros och fortsätter:

– Det var inget snack om saken. Vi grundlade segern redan i den första halvleken. Vi utnyttjade ytorna bakom deras backlinje och kom igenom med våra yttermittfältare. Det här var en välförtjänt lagseger och det ljusnar för oss både spelmässigt och skademässigt.

Mål: Folkabo IK: Oskar Schönning. Lerdala IF: Rasmus Magnusson 3, Emil Gustavsson, Anton Larsson, Viktor Forsberg.

 

Division 6 Herrljunga:

TOMTENS IF–SÖDRA HÄRENE IF

0–2 (0–1)

Södra Härene tog ledningen efter 35 minuters spel på ett självmål. Efter paus jagade Tomten ett kvitteringsmål som dock aldrig kom. Hemmalaget hade några chanser men det var gästerna som i stället kunde göra 2–0, denna gång av egen kraft, efter en kontring tolv minuter före full tid i en annars tillknäppt match på Klostervallen.

– En tung förlust men det är bara att ta nya tag. Det var ingen bra match alls från något av lagen och vi kom ingenstans i vårt spel. Vi har varit starka på hemmaplan och vi är självklart besvikna över den här förlusten. Vi gör ett självmål i mitten på den första halvlek som tar hårt på oss även om det inte borde göra det då matchen är lång, säger tränaren Marcos de los Santos som menade att alla kan bättre.

Division 5 norra:

VÄRINGS GIF–IF TYMER

3–4 (1–1)

Det blev en fin fotbollskväll på Väringsvallen och publiken bjöds på en bra div 5-match i prestigemötet mellan Väring och Tymer. Dessutom var det en jämn tillställning och lagen gjorde var sitt mål i den första halvleken. Det var jämnt och tätt även i den andra halvleken, men Tymer fick sista ordet. Matchen såg ut att sluta oavgjort när bortalaget fick straff och den satte Christoffer Mako i mål.

– Den skönaste segern på många år när matchen blev som den blev, tycker Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

Tymer låg under med 2–3, men lyckades vända efter en stark avslutning.

– Vi ägde sista halvtimmen och kände att de inte var omöjligt. Missade några frilägen, men fortsatte att köra på och gjorde både 3–3 och 4–3, fortsätter Ahlgren och ger anfallarna Farzad Heyati och Christoffer Mako extra plus.

Segern betyder att Tymer passerar Väring i tabellen och i hemmalaget var det givetvis nedstämt efter det sena målet som innebar noll poäng.

– En riktigt bra fotbollsmatch, men vi spelade lite huvudlöst när vi hade ledningen med 3–2, sammanfattar Ulf Frydén, lagledare I Väring.

Plus i Väring till mittbacken Johan Sundelius.

Mål, Väring: David Krantz, Edvin Alicic, Martin Arvidsson. Tymer: Christoffer Mako 2, Patrick Rebane, Robin Fasth.

 

Division 6 Mariestad:

GULLSPÅNGS IF–HÖRNEBO SK

5–3 (1–2)

Hörnebo stod upp bra borta mot serieledande Gullspång och hade en 2–1-ledning med sig från den första halvleken, men lyckades inte stå emot hela vägen. I den andra halvleken vände hemmalaget på steken, men Hörnebo stred tappert och det avgjordes inte förrän i slutet när Gullspång satte 4–3. Sedan blev det även 5–3, men totalt sett en jämn match med öppet spel åt båda håll.

Mål, Hörnebo: Markus Karlsson, Alexander Larsson, Carl-Johan Larsson.

 

MÖLLTORP-BREVIKS AIF–FORSVIKS IF

4–2 (1–2)

Det blev ett prestigefyllt möte mellan grannarna Mölltorp/Brevik och Forsvik där det var hemmalaget som drog det längsta strået till slut.

– Alltid skönt med en derbyseger, säger Mölltorp/Breviks tränare Erik Wibjörk.

Forsvik hade dock ledningen efter den första halvleken och så långt var inte Wibjörk nöjd med insatsen.

– Första halvlek var den sämsta i år, men sedan tog vi tag i det och började rulla, fortsätter Wibjörk.

Till slut fick hemmalaget utdelning och tre snabba mål under den senare delen av andra halvlek vände på matchen.

Plus i hemmalaget till Emil Lilja och Markus Håkansson samtidigt som Erik Wibjörk också berömmer domaren Sofie Thorsells insats.

Åke Engvall i Forsvik var trots förlusten nöjd med lagets insats.

– Vi gjorde en rätt bra match ändå, men resultatet var inte så mycket att säga något om. Vi förlorade mot ett bättre lag, men gav dem en match, säger Engvall och ger Luis Mora samt Anders Karlsson en stjärna i kanten.

Mål, Mölltorp-Brevik: Felix Brewitz, Johan Andersson, Joakim Engstrand, Jonathan Eklöf. Forsvik: Fernando Alievski 2.

 

Division 6 Skövde:

FRÖJERED/HÅVEN–IGELSTORPS IK

2–1 (0–1)

Igelstorp IK hade länge en 1–0-ledning efter att Emil Koivisto gett gästerna ledningen. Det såg ut att kunna räcka till tre poäng men under den sista kvarten vände hemmalaget och helt plötsligt och snopet fick Igelstorp lämna Fröjevi IP poänglöst.

– Vi kom till spel med mogna spelare skadade och hade bara två spelare på avbytarbänken. Med tanken på de omständigheterna gjorde vi en jättebra match. Killarna slet och kämpade hårt men spelmässigt var det också bra, säger Igelstorps tränare Lars Häggblom.

– Det var chansfattigt i första halvlek men i andra hade vi fyra frilägen som vi bränner. Hade vi fått 2–0 hade de gett oss lite råg i ryggen men i stället fick de 1–1 och kunde sedan vända på matchen. Det känns trist men det fanns ändå mycket att ta med sig, fortsätter Häggblom som gav Fredrik Axelsson och Erik Johansson extra plus.

Mål: Fröjered/Håven: Andreas Dahlén 2. Igelstorps IK: Emil Koivisto.

 

NORRA FÅGELÅS–STENSTORPS IF

7–2 (3–0)

Norra Fågelås lade beslag på alla de tre poängen i mötet med Stenstorp på Landbyvallen.

– Vi vann klart rättvist och vi kunde ha kommit upp i tvåsiffrigt om vi bara hade varit lite mer effektiva, säger spelande tränaren Peder Denzler efter 7–2-segern.

Efter paus repade sig dock Stenstorp och fick kontakt efter två reduceringar.

– Vi pratade om att hålla undan för dom under den första kvarten av andra halvlek men vi faller i stället ihop och bjuder in dom i matchen. Det var onödigt men vi kändes ganska giftiga under i stort sett hela matchen och tog tag i spelet igen, fortsätter Denzler som tyckte matchen vanns på innermittfältet.

Mål: Norra Fågelås: Andreas Blomqvist 2, Patrik Fogelberg 2, Gustav Johansson, Robin Bergström, Peder Denzler. Stenstorp: Daniel Söderqvist, Robert Larsson.

 

FOLKABO IK–LERDALA IF

1–6 (0–4)

Lerdala avgjorde mötet med Folkabo på Skedevallen redan i den första halvleken. Då hade gästerna en 4–0-ledning mycket tack vare Rasmus Magnusson som svarade för ett äkta hattrick. Till slut blev det tennissiffror för Lerdala som därmed tog hand om alla de tre poängen.

– Extra roligt för Rasmus att få göra de tre målen då han har dragits med skador, säger tränaren Joakim Dalros och fortsätter:

– Det var inget snack om saken. Vi grundlade segern redan i den första halvleken. Vi utnyttjade ytorna bakom deras backlinje och kom igenom med våra yttermittfältare. Det här var en välförtjänt lagseger och det ljusnar för oss både spelmässigt och skademässigt.

Mål: Folkabo IK: Oskar Schönning. Lerdala IF: Rasmus Magnusson 3, Emil Gustavsson, Anton Larsson, Viktor Forsberg.

 

Division 6 Herrljunga:

TOMTENS IF–SÖDRA HÄRENE IF

0–2 (0–1)

Södra Härene tog ledningen efter 35 minuters spel på ett självmål. Efter paus jagade Tomten ett kvitteringsmål som dock aldrig kom. Hemmalaget hade några chanser men det var gästerna som i stället kunde göra 2–0, denna gång av egen kraft, efter en kontring tolv minuter före full tid i en annars tillknäppt match på Klostervallen.

– En tung förlust men det är bara att ta nya tag. Det var ingen bra match alls från något av lagen och vi kom ingenstans i vårt spel. Vi har varit starka på hemmaplan och vi är självklart besvikna över den här förlusten. Vi gör ett självmål i mitten på den första halvlek som tar hårt på oss även om det inte borde göra det då matchen är lång, säger tränaren Marcos de los Santos som menade att alla kan bättre.