05 jun 2015 19:18

05 jun 2015 19:18

Ingen fortsättning för Jonzon

GOLF

Michael Jonzon hade en tung fredag i Nordea Masters och missade kvalgränsen i den svenska stortävlingen utanför Malmö.

Skövdegolfaren låg två över par efter den första ronden och behövde göra ett bra resultat under fredagen för att få spela vidare lördag och söndag, men fick inte till spelet tillräckligt bra och gick runt på 77 slag. Det var fem över par och med totalt 151 slag (sju över par) slutade Jonzon på delad 145:e plats av 156 spelare. Kvalgränsen hamnade på par och Jonzon var en bit från att få spela vidare i helgen.

Michael Jonzon, som representerar Karlstad GK, gjorde sex bogeys på dagens runda, men balanserade upp det något med en birdie på det 13:e hålet.

Leder tävlingen gör hemmaspelaren Jens Dantorp och 18-årige amatören Marcus Kinhult som båda två ligger på nio under par efter två spelade rundor.

Skövdegolfaren låg två över par efter den första ronden och behövde göra ett bra resultat under fredagen för att få spela vidare lördag och söndag, men fick inte till spelet tillräckligt bra och gick runt på 77 slag. Det var fem över par och med totalt 151 slag (sju över par) slutade Jonzon på delad 145:e plats av 156 spelare. Kvalgränsen hamnade på par och Jonzon var en bit från att få spela vidare i helgen.

Michael Jonzon, som representerar Karlstad GK, gjorde sex bogeys på dagens runda, men balanserade upp det något med en birdie på det 13:e hålet.

Leder tävlingen gör hemmaspelaren Jens Dantorp och 18-årige amatören Marcus Kinhult som båda två ligger på nio under par efter två spelade rundor.