07 jun 2015 15:10

07 jun 2015 16:54

Helena vann klart i världscupen

ORIENTERING: Svensk succé på hemmaplan i medeldistans

Sverige hade en strålande dag vid världscupen i medeldistans i orientering som avgjordes i Munkedal. Helena Jansson från Skövde men tävlandes för Leksand, vann och dessutom tog både William Lind och Emma Johansson pallplatser.

– Jag höll ihop loppet på ett mycket bra sätt, säger en nöjd Helena Jansson i ett pressmeddelande.

På söndagens avslutades ”för-VM” tillika världscupen i Sverige.

På programmet stod en utslagsgivande medeldistans i Munkedal.

– Det var en tuff och utmanande bana, med fysiskt jobbig inledning. Det kändes tungt att springa redan från första steget, även för mig trots att det gått så bra. Det är väldigt klurigt orienteringstekniskt. Jag har haft fokus på att göra ett tekniskt felfritt lopp. Och det räckte ju hela vägen, säger Helena Jansson i samma pressmeddelande.

Helena Jansson vann medeldistansen med över en och en halv minuts marginal till tvåan Nadiya Volynska, Ukraina.

– Jag gjorde ett misstag på fem sekunder på första kontrollen och ytterligare tio sekunder på en kontroll längre in i loppet. Men sedan har jag hållit ihop loppet på ett fantastiskt sätt. Jag är väldigt nöjd med min insats, fortsätter Jansson.

På herrsidan vann fransmannen Thierry Gueorgiou 27 sekunder före William Lind. Lind tog karriärens bästa placering i världscupen.

Kommande vecka tas VM-truppen ut. VM avgörs i Skottland första veckan i augusti.

– Jag höll ihop loppet på ett mycket bra sätt, säger en nöjd Helena Jansson i ett pressmeddelande.

På söndagens avslutades ”för-VM” tillika världscupen i Sverige.

På programmet stod en utslagsgivande medeldistans i Munkedal.

– Det var en tuff och utmanande bana, med fysiskt jobbig inledning. Det kändes tungt att springa redan från första steget, även för mig trots att det gått så bra. Det är väldigt klurigt orienteringstekniskt. Jag har haft fokus på att göra ett tekniskt felfritt lopp. Och det räckte ju hela vägen, säger Helena Jansson i samma pressmeddelande.

Helena Jansson vann medeldistansen med över en och en halv minuts marginal till tvåan Nadiya Volynska, Ukraina.

– Jag gjorde ett misstag på fem sekunder på första kontrollen och ytterligare tio sekunder på en kontroll längre in i loppet. Men sedan har jag hållit ihop loppet på ett fantastiskt sätt. Jag är väldigt nöjd med min insats, fortsätter Jansson.

På herrsidan vann fransmannen Thierry Gueorgiou 27 sekunder före William Lind. Lind tog karriärens bästa placering i världscupen.

Kommande vecka tas VM-truppen ut. VM avgörs i Skottland första veckan i augusti.