07 jun 2015 21:28

07 jun 2015 21:28

Sverige på väg mot VM

Sverige vann bortamatchen mot Kroatien och har skaffat sig ettfint läge inför hemmareturen i VM-kvalet.

Det började dock inte bra för de blågula som hade åtta mållösa minuter innan första målet. Kroatien ledde med 3–0 och i paus låg svenskorna under med 8–11. Då såg det mörkt ut för det svenska laget, men man lyckades komma tillbaka och vända till seger.

Avgörande målet gjorde Jenny Alm som med sitt sjunde mål i matchen satte 24–23.

– Vi hade det lite svårt i början, men sedan så spelade vi bättre, med bättre start i anfallet och bättre timing och fick till det mycket bättre i andra halvlek. Det skall nu bli riktigt roligt att få spela på Hovet inför storpublik. Det är ju ett dubbelarrangemang tillsammans med herrarna och vi hoppas få mycket folk som stöttar oss, säger Alm i ett pressmeddelande.

Skövde HF:s Anna-Maria Johansson gjorde ett mål i matchen och SHF-målvakten Cecilia Grubbström gjorde sin 100:e landskamp. Blivande proffset Michaela Ek var också med, men noterades inte för några mål. De före detta Skövdespelarna Linnea Torstenson och Angelica Wallén gjorde fem respektive noll mål.

VM avgörs i Danmark den 5-20 december och kvalreturen mot Kroatien spelas nu på söndag på Hovet i Stockholm.

Det började dock inte bra för de blågula som hade åtta mållösa minuter innan första målet. Kroatien ledde med 3–0 och i paus låg svenskorna under med 8–11. Då såg det mörkt ut för det svenska laget, men man lyckades komma tillbaka och vända till seger.

Avgörande målet gjorde Jenny Alm som med sitt sjunde mål i matchen satte 24–23.

– Vi hade det lite svårt i början, men sedan så spelade vi bättre, med bättre start i anfallet och bättre timing och fick till det mycket bättre i andra halvlek. Det skall nu bli riktigt roligt att få spela på Hovet inför storpublik. Det är ju ett dubbelarrangemang tillsammans med herrarna och vi hoppas få mycket folk som stöttar oss, säger Alm i ett pressmeddelande.

Skövde HF:s Anna-Maria Johansson gjorde ett mål i matchen och SHF-målvakten Cecilia Grubbström gjorde sin 100:e landskamp. Blivande proffset Michaela Ek var också med, men noterades inte för några mål. De före detta Skövdespelarna Linnea Torstenson och Angelica Wallén gjorde fem respektive noll mål.

VM avgörs i Danmark den 5-20 december och kvalreturen mot Kroatien spelas nu på söndag på Hovet i Stockholm.