10 jun 2015 21:53

10 jun 2015 21:53

Sverige klart för EM i Polen

HANDBOLL

Sverige hade inga problem att vinna mot Lettland och därmed säkrade laget en plats i EM 2016.

Trots bortaplan blev det stora siffror i svensk favör när Sverige och Lettland möttes i EM-kvalet. De blågula vann med förkrossande 33–14 efter 16–8 i paus och trots att en omgång återstår har Sverige säkrat gruppsegern. Det betyder att laget tillsammans med grupptvåan Slovenien har kvalificerat sig för EM i Polen.

– Vi åkte hit med målsättningen att ta poäng, och kvalificera oss till EM, och försöka vinna gruppen och det har vi ju lyckats med så det är vi glada för, uttrycker sig en glad förbundskapten Ola Lindgren i ett pressmeddelande från det svenska handbollsförbundet.

– Vi gick runt på alla spelarna idag, och de var ju fokuserade allihop. Försvaret var väldigt stabilt och med Mattias Andersson i målet så stängde vi matchen rejält redan i första halvlek, fortsätter förbundskaptenen.

Bäste målskytt i det svenska laget blev Mattias Zachrisson med fem mål.

Vänstersexan och förre Skövdespelaren Jonas Källman gjorde sin 200:e landskamp och jubilerade med bland annat ett mål. Andreas Cederholm och Andreas Nilsson har precis som Källman ett förflutet i IFK Skövde och de gjorde tre respektive två mål.

På söndag spelas den sista matchen i EM-kvalet när Sverige möter Slovakien i ett dubbelarrangemang där damlandslaget ska spela mot Kroatien efter herrlandskampen.

Trots bortaplan blev det stora siffror i svensk favör när Sverige och Lettland möttes i EM-kvalet. De blågula vann med förkrossande 33–14 efter 16–8 i paus och trots att en omgång återstår har Sverige säkrat gruppsegern. Det betyder att laget tillsammans med grupptvåan Slovenien har kvalificerat sig för EM i Polen.

– Vi åkte hit med målsättningen att ta poäng, och kvalificera oss till EM, och försöka vinna gruppen och det har vi ju lyckats med så det är vi glada för, uttrycker sig en glad förbundskapten Ola Lindgren i ett pressmeddelande från det svenska handbollsförbundet.

– Vi gick runt på alla spelarna idag, och de var ju fokuserade allihop. Försvaret var väldigt stabilt och med Mattias Andersson i målet så stängde vi matchen rejält redan i första halvlek, fortsätter förbundskaptenen.

Bäste målskytt i det svenska laget blev Mattias Zachrisson med fem mål.

Vänstersexan och förre Skövdespelaren Jonas Källman gjorde sin 200:e landskamp och jubilerade med bland annat ett mål. Andreas Cederholm och Andreas Nilsson har precis som Källman ett förflutet i IFK Skövde och de gjorde tre respektive två mål.

På söndag spelas den sista matchen i EM-kvalet när Sverige möter Slovakien i ett dubbelarrangemang där damlandslaget ska spela mot Kroatien efter herrlandskampen.