13 jun 2015 09:00

13 jun 2015 09:00

Inför division 2-fotbollen

IFK SKÖVDE

0–4 senast i streckmötet med Rynninge. Läget blir allt mer prekärt för IFK Skövde som får fortsätta sin jakt på säsongens första seger. Nästa chans ges hemma mot Karlstad BK i eftermiddag.

I laget återkommer Axel Sjöman som var upptagen av studentfirande senast. Joseph Muweke är skadad och lär inte spela den här matchen heller. När det gäller målvakten Tom Cengiz som fick bryta matchen mot Rynninge på grund av skada så har han visserligen tränat i veckan, men planen är att Adam Andersson vaktar målet från start.

TIBRO AIK

Förlustraden blir allt längre för Tibro AIK som i måndags mot Lidköping kammade noll för sjunde matchen i rad. Nu ska man ta sig an Rynninge på bortaplan och det är minst sagt viktiga poäng på spel. Örebrolaget på rätt sida strecket är fyra poäng före TAIK.

Tibros tränare Jonathan Guggenheim – som har spelat fem säsonger i just Rynninge – spelade från start i måndags mot Lidköping och nu lutar mycket åt att han spelar mot Rynninge också.

– Jag kommer att vara tillgänglig så får vi se, menar Guggenheim.

Martin Gerhardsson och Karl Lundberg är tillbaka efter avstängning, men däremot så saknas Alexander Valtersson (avstängd) och målvakten John Gustavsson (bortrest). Han ersätts av Adam Johansson som gör sin första match i årets seriespel.

SKÖVDE AIK

Skövde AIK blev första lag att besegra seriesuveränen FC Trollhättan. Nu väntar ännu en tuff uppgift i form av formstarka Vänersborgs FK på bortaplan.

– Vi får ladda om, det blir tufft om vi inte är förberedda, säger tränaren Charbel Abraham.

SAIK har inte förlorat på åtta matcher och tabelltrean krönte alltså sviten med 2–1 mot dittills obesegrade Trollhättan senast.

– Vi gör en ganska stabil insats både defensivt och offensivt. Vi släppte inte till mycket och dom kunde inte skapa något. Offensivt spelade vi varierat, skapade många lägen och borde egentligen ha dödat matchen innan dom reducerade.

Vänersborg har besegrat såväl Gauthiod som IFK Uddevalla med 2–1 på sistone och lär bli en tuff nöt att knäcka.

Särskilt då Sargon Abraham saknas på grund av avstängning. Edin Salihovic har fått problem med ryggen igen och är tveksam, men John Hallstensson återkommer efter avstängning.

IFK SKÖVDE

0–4 senast i streckmötet med Rynninge. Läget blir allt mer prekärt för IFK Skövde som får fortsätta sin jakt på säsongens första seger. Nästa chans ges hemma mot Karlstad BK i eftermiddag.

I laget återkommer Axel Sjöman som var upptagen av studentfirande senast. Joseph Muweke är skadad och lär inte spela den här matchen heller. När det gäller målvakten Tom Cengiz som fick bryta matchen mot Rynninge på grund av skada så har han visserligen tränat i veckan, men planen är att Adam Andersson vaktar målet från start.

TIBRO AIK

Förlustraden blir allt längre för Tibro AIK som i måndags mot Lidköping kammade noll för sjunde matchen i rad. Nu ska man ta sig an Rynninge på bortaplan och det är minst sagt viktiga poäng på spel. Örebrolaget på rätt sida strecket är fyra poäng före TAIK.

Tibros tränare Jonathan Guggenheim – som har spelat fem säsonger i just Rynninge – spelade från start i måndags mot Lidköping och nu lutar mycket åt att han spelar mot Rynninge också.

– Jag kommer att vara tillgänglig så får vi se, menar Guggenheim.

Martin Gerhardsson och Karl Lundberg är tillbaka efter avstängning, men däremot så saknas Alexander Valtersson (avstängd) och målvakten John Gustavsson (bortrest). Han ersätts av Adam Johansson som gör sin första match i årets seriespel.

SKÖVDE AIK

Skövde AIK blev första lag att besegra seriesuveränen FC Trollhättan. Nu väntar ännu en tuff uppgift i form av formstarka Vänersborgs FK på bortaplan.

– Vi får ladda om, det blir tufft om vi inte är förberedda, säger tränaren Charbel Abraham.

SAIK har inte förlorat på åtta matcher och tabelltrean krönte alltså sviten med 2–1 mot dittills obesegrade Trollhättan senast.

– Vi gör en ganska stabil insats både defensivt och offensivt. Vi släppte inte till mycket och dom kunde inte skapa något. Offensivt spelade vi varierat, skapade många lägen och borde egentligen ha dödat matchen innan dom reducerade.

Vänersborg har besegrat såväl Gauthiod som IFK Uddevalla med 2–1 på sistone och lär bli en tuff nöt att knäcka.

Särskilt då Sargon Abraham saknas på grund av avstängning. Edin Salihovic har fått problem med ryggen igen och är tveksam, men John Hallstensson återkommer efter avstängning.

LAGEN

IFK Skövde: Adam Andersson, Tom Cengiz, Karl-Herman Andersson, Jasmin Sekic, Amer Ibrahimovic, Hannah Abraham, Arian Domi, George David, Peter Eng, Elmar Abraham, Phaisan Daengchaona, Axel Sjöman, Olle Emanuelsson, Ninos Ebrahim, Pablo Alonso Villarverde Gonzales, Jacob Eliasson.

Tibro AIK: Adam Johansson, Viktor Strand, Axel Påhlsson, Oskar Mårtensson, Robert Knutsson, Martin Eskilsson, Ashor Gewargis, Adam Fägerhag, Rasmus Gunnerek, Emil Eriksson, Fredrik Crommert, Karl Lundberg, Martin Gerhardsson, Julian Said, Fredrik Hermansson, Nils Liljebo, Jim Ljungqvist, Jonathan Guggenheim.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic, Viktor Holm, Oskar Callerud, Andreas Uusitalo, Gustav Karlsson, Villiam Granat, Rasmus Örqvist, Viktor Granat, Gustav Granat, Eric Lindroth, Florian Brahimi,Christoffer Jansson, John Hallstensson, Jesper Andersson, Alexandre Gerhardsson.

FORMEN

IFK Skövde: Rynninge (h) 0–4, Lidköping (h) 0–5, Skövde AIK (b) 1–1.

Karlstad: Karlslund (h) 4–1, Nordvärmland (b) 1–0, Stenungsund (h) 7–0.

Tibro: Lidköping (b) 1–3, Skövde AIK (h) 1–4, Uddevalla (b) 0–3.

Rynninge: IFK Skövde (h) 4–0, Karlslund (b) 0–2, Nordvärmland (h) 0–4.

Vänersborg: Uddevalla (b) 2–1, Gauthiod (h) 2–1, Grebbestad (b) 0–2.

Skövde AIK: Trollhättan (h) 2–1, Tibro (b) 4–1, IFK Skövde (h) 1–1.

ÖVRIGA MATCHER

12/6: Grebbestad–Uddevalla 0–1, Trollhättan–Lidköping 4–5. 13/6: Stenungsund–Gauthiod. 14/6: Karlslund–Nordvärmland.