14 jun 2015 13:49

14 jun 2015 13:50

Nu är Strålmans Tampa illa ute

ISHOCKEY

Efter andra raka förlusten med 1–2 är Tampa Bay illa ute i Stanley Cup-finalspelet. Nu kan Chicago avgöra matchserien på hemmaplan natten till tisdag svensk tid. Det blev ännu en mycket tät match i en matchserie som beskrivs som en av de jämnaste finalserierna genom tiderna. Samtliga matcher har slutat med uddamålsseger. För Tampa blev det en motig match där Nikita Kutjerov fick lämna isen efter skada redan i den första perioden. Något som gjorde att Tampas succéformation med Tyler Johnson som poängkung sprack. Chicago tog ledningen efter det att målvakten Ben Bishop kolliderat med Victor Hedman och målet blivit vidöppet. Anton Strålman var sedan med att assisterade till kvitteringen, men Chicago kunde avgöra. i tredje perioden.

Nu står Tampa med ryggen mot väggen, men Strålman vågar ändå vara optimist:

– Ja, vi har vuxit varje gång vi blivit satta i en sån här sits och det vore väl dumt att sluta med det nu, säger han till Sportbladet.

– Det är bara att åka till Chicago och ha inställningen att vi ska komma tillbaka hit. Det är bara en match. Vi kan vinna den, vi har bra självförtroende på bortaplan, och gör vi det är det ”fair game” igen.

Efter andra raka förlusten med 1–2 är Tampa Bay illa ute i Stanley Cup-finalspelet. Nu kan Chicago avgöra matchserien på hemmaplan natten till tisdag svensk tid. Det blev ännu en mycket tät match i en matchserie som beskrivs som en av de jämnaste finalserierna genom tiderna. Samtliga matcher har slutat med uddamålsseger. För Tampa blev det en motig match där Nikita Kutjerov fick lämna isen efter skada redan i den första perioden. Något som gjorde att Tampas succéformation med Tyler Johnson som poängkung sprack. Chicago tog ledningen efter det att målvakten Ben Bishop kolliderat med Victor Hedman och målet blivit vidöppet. Anton Strålman var sedan med att assisterade till kvitteringen, men Chicago kunde avgöra. i tredje perioden.

Nu står Tampa med ryggen mot väggen, men Strålman vågar ändå vara optimist:

– Ja, vi har vuxit varje gång vi blivit satta i en sån här sits och det vore väl dumt att sluta med det nu, säger han till Sportbladet.

– Det är bara att åka till Chicago och ha inställningen att vi ska komma tillbaka hit. Det är bara en match. Vi kan vinna den, vi har bra självförtroende på bortaplan, och gör vi det är det ”fair game” igen.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.