15 jun 2015 07:00

15 jun 2015 12:57

Många på breddläger i Skövde

FOTBOLL: 255 spelare kallades till VFF:s helg i Skövde

I helgen arrangerade Västergötlands Fotbollförbund sitt stora breddläger på Lillegårdens IP.

Totalt 255 spelare födda 2001 deltog.

Som första förbund i landet går VFF i planer på att förändra sitt tänk kring spelarutbildning och från och med nästa år sker ingen toppning eller utslagning inom förbundets ramar, bortsett från uttagning till Svenska Fotbollförbundets elitläger i Halmstad och distriktscuper för 16-åringar.

Än är dock en del av det gamla kvar, och det var i dess regi som helgens breddläger anordnades. Grupper om 70-80 spelare har bantats ned till 18-19 i åtta olika zoner för killar och sex olika för tjejer.

De samlades och tränade tillsammans under helgen.

Som första förbund i landet går VFF i planer på att förändra sitt tänk kring spelarutbildning och från och med nästa år sker ingen toppning eller utslagning inom förbundets ramar, bortsett från uttagning till Svenska Fotbollförbundets elitläger i Halmstad och distriktscuper för 16-åringar.

Än är dock en del av det gamla kvar, och det var i dess regi som helgens breddläger anordnades. Grupper om 70-80 spelare har bantats ned till 18-19 i åtta olika zoner för killar och sex olika för tjejer.

De samlades och tränade tillsammans under helgen.