16 jun 2015 06:00

16 jun 2015 06:00

70-tal ungdomar på traditionell tävling

ENDURO: Kråkebergsracet

I lördags avgjordes FMCK Skövdes traditionella barn- och ungdomstävling Kråkebergsracet. Närmare 80 framtidsmän- och kvinnor var anmälda, varav ett 70-tal kom till start. Som oftast i sammanhanget noterades lokala framgångar.

– I de aktuella åldrarna är i och för sig inte resultaten det viktigaste. Det är snarare viljan att träna och att på så vis utvecklas med sikte på USM och liknande tävlingar. Alltså för de flesta uppgifter som ligger lite längre fram i tiden, förklarade FMCK-ledaren Dan Göthensten som själv har två söner som fastnat för endurosporten – åtminstone tills vidare.

– Ja i den åldern är det bokstavligt talat som att köra enduro – det svänger fort, tillade Dan.

Floran av klasser, läs olika ålderskategorier var som vanligt stor, liksom den anpassade motoreffekten. Tävlingen i lördags omfattade ungefär 1-1,5 timmars körning i enduroterräng på och omkring det så kallade Kråkeberget som ligger i anslutning till Skövde MK:s anrika och numera nedlagda Kyrketorpsbana (1000 meter sandbana/1946-2004).

– I de aktuella åldrarna är i och för sig inte resultaten det viktigaste. Det är snarare viljan att träna och att på så vis utvecklas med sikte på USM och liknande tävlingar. Alltså för de flesta uppgifter som ligger lite längre fram i tiden, förklarade FMCK-ledaren Dan Göthensten som själv har två söner som fastnat för endurosporten – åtminstone tills vidare.

– Ja i den åldern är det bokstavligt talat som att köra enduro – det svänger fort, tillade Dan.

Floran av klasser, läs olika ålderskategorier var som vanligt stor, liksom den anpassade motoreffekten. Tävlingen i lördags omfattade ungefär 1-1,5 timmars körning i enduroterräng på och omkring det så kallade Kråkeberget som ligger i anslutning till Skövde MK:s anrika och numera nedlagda Kyrketorpsbana (1000 meter sandbana/1946-2004).

  • Anders Hallberg

Resultat

De främsta lokala resultaten i lördags blev i 50 Guldhjälm, heat 1: 1) Aston Norberg, FMCK, 5) Hampus Andersson, FMCK. Heat 2: 2) Norberg, 6) Andersson.

65 Guldhjälm: Heat 1, Erik Persson, FMCK, Carl Olsson, FMCK, 3) Lucas Robinsson, Falköpings MK. 5) Ella Bengtsson, FMCK. Heat 2: Persson. 2) Olsson. 4) Linus Knutsson, Falköpings MK. 5) E Bengtsson.

Guldhjälm 85: 1) Kalle Ahlin, Falköpings MK, 3) Alfred Sundgren, FMCK, 4) Pontus Klementsson. FMCK, 5) Linus Åkesson, FMCK.

Ungdom 125cc: 1) John Salomonsson, FMCK. 2) Albin Blom, Tibro MK. 3) Max Ahlin, Falköpings MK. 4) Carl Andersson, FMCK. 5) Ludvig Berger, FMCK.