17 jun 2015 22:08

17 jun 2015 22:09

Positivt år för Skövde HF

HANDBOLL: Framgång såväl sportsligt som ekonomiskt

Erik Bostrom fick nytt förtroende som ordförande när Skövde HF höll sitt årsmöte. Detta i en klubb som kan se tillbaka på ett lyckat år som ger optimism inför det nya verksamhetsåret.

– Vi har lyckats bra såväl sportligt som ekonomiskt, kommenterar Boström

Sportsligt gick elitlaget till SM-semifinal där de var nära att slå ut omöjliga Säveof. På ungdomssidan gick de tre äldsta ungdomslagen till SM-finalspel. Dessutom poängterade ungdomsansvarie Mia Nyman att antalet tjejer som spelar handboll har ökat med fem procent och totalt sett innefattar ungdomsverksheten 300 spelare och 45 ledare.

– Kul att vi kan redovisa en ökning med tanke på att många idrotter tappar, säger Mia.

Årsmöten i idrottsföreningen handlar mycket om ekonomi. Även här har Skövde HF varit framgångsrikt och redovisar ett överskott på 87 772 kronor. Det kan jämnföras med med ett minus på 245 000 kronor förra verksamhetsåret.

– Ökade sponsorintäkter, minskade fasta kostnader och uppsägning av 1,5 tjänst på kansliet på grund av arbetsbrist är åtgärder som givit effekt, säger Boström.

Totalt omsätter klubben nästan 6,2 miljoner kronor och budgeten för nästa verksamhetsår ligger också på den nivån.

– Nu vågar vi lägga en mer offensiv budget som skall ge ett överskott på 128 000 kronor. Målet är att vi varje år skall gå plus med 100 000 till 150 000 kronor. Pengar som vi kan investera i verksamheten, säger SHF:s ordförande.

– Vi väljer dessutom att lägga det marknadsföringsbidrag från kommunen som baseras på TV-tid utanför budgeten. Kanske runt 200 000 kronor. Det får bli grädden på moset.

Frid och fröjd med det mesta låter det som och inte ens en långfristig skuld i form av lån på 417 000 kronor är något som skrämmer Boström.

– Nej, vi amorterar på enligt plan.

Här kan det konstateras att skulden i stort sett har halverats från förra årsmötet.

Skövde HF laddar om och ser fram emot en ny spännande säsong. Styrelsen fick följande utseende: Erik Boström (ordförande). Carina Frisk, Gunilla Knutsson, Dan Jakobsson, Mia Nyman (ledamöter, två år). Lars Lindström, Anders Wiik, Johanna Lindén (kvarstående ledamöter, ett år). Johan Lindgren, Sabina Cederkvarn, Sören Andersson (suppleanter, ett år).

Sportsligt gick elitlaget till SM-semifinal där de var nära att slå ut omöjliga Säveof. På ungdomssidan gick de tre äldsta ungdomslagen till SM-finalspel. Dessutom poängterade ungdomsansvarie Mia Nyman att antalet tjejer som spelar handboll har ökat med fem procent och totalt sett innefattar ungdomsverksheten 300 spelare och 45 ledare.

– Kul att vi kan redovisa en ökning med tanke på att många idrotter tappar, säger Mia.

Årsmöten i idrottsföreningen handlar mycket om ekonomi. Även här har Skövde HF varit framgångsrikt och redovisar ett överskott på 87 772 kronor. Det kan jämnföras med med ett minus på 245 000 kronor förra verksamhetsåret.

– Ökade sponsorintäkter, minskade fasta kostnader och uppsägning av 1,5 tjänst på kansliet på grund av arbetsbrist är åtgärder som givit effekt, säger Boström.

Totalt omsätter klubben nästan 6,2 miljoner kronor och budgeten för nästa verksamhetsår ligger också på den nivån.

– Nu vågar vi lägga en mer offensiv budget som skall ge ett överskott på 128 000 kronor. Målet är att vi varje år skall gå plus med 100 000 till 150 000 kronor. Pengar som vi kan investera i verksamheten, säger SHF:s ordförande.

– Vi väljer dessutom att lägga det marknadsföringsbidrag från kommunen som baseras på TV-tid utanför budgeten. Kanske runt 200 000 kronor. Det får bli grädden på moset.

Frid och fröjd med det mesta låter det som och inte ens en långfristig skuld i form av lån på 417 000 kronor är något som skrämmer Boström.

– Nej, vi amorterar på enligt plan.

Här kan det konstateras att skulden i stort sett har halverats från förra årsmötet.

Skövde HF laddar om och ser fram emot en ny spännande säsong. Styrelsen fick följande utseende: Erik Boström (ordförande). Carina Frisk, Gunilla Knutsson, Dan Jakobsson, Mia Nyman (ledamöter, två år). Lars Lindström, Anders Wiik, Johanna Lindén (kvarstående ledamöter, ett år). Johan Lindgren, Sabina Cederkvarn, Sören Andersson (suppleanter, ett år).

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.