18 jun 2015 15:50

18 jun 2015 16:04

Populärt fotbollsläger på Claesborgs IP

FOTBOLL: Våmbs IF arrangerar landslagets fotbollsskola

87 ungdomar, tjejer och killar, i åldrarna åtta till 13 år har under den här veckan haft fotbollskollo på Claesborgs IP. Bara en förening i Västergötland har fler deltagare i landslagets fotbollsskola som bedrivs runt om i landet.

– Det är ett positivt kvitto för oss och ungdomarna har verkligen sett framemot att få vara med, säger Roland Ward i Våmbs IF som är ansvarig.

Våmbs IF har arrangerat fotbollskollo i flera år men för andra året i rad genomför de landslagets fotbollsskola som är en del av svensk fotboll och arrangeras av föreningar runt om i landet i samarbete med Svenska fotbollförbundet.

– Det blev mer status på det här med landslagets fotbollsskola när de får tröjor, bollar och vattenflaskor. Det är ett koncept som erbjuder ett program med olika övningar. Det finns en övningsbank och alltihopa i det här som man kan utnyttja, det är ju fritt fram för alla att använda det. Vi använder dessa till viss del men samtidigt har vi haft något som vi har jobbat med under många år som vi kör vidare på, säger ansvarige Roland Ward i Våmbs IF.

Till sin hjälp har han nio ungdomsledare från föreningen.

– Många av ungdomarna som är här har varit med tidigare och kommer tillbaka. Man känner igen dem från år till år. Det är heller aldrig bekymmer med att få ungdomsledare, de flesta av dem har tidigare själva varit med och tycker att det är roligt, fortsätter Ward.

Två träningar per dag

Måndag till torsdag har det varit full fart på Claesborgs IP med två träningar per dag.

– Vi lägger in olika moment varje dag. På måndagsförmiddagen var det teknik, på tisdagen hade vi skott, på onsdag hade vi passningsspel och sedan kör vi ren fotboll med matcher på eftermiddagarna i alla former, berättar Ward och fortsätter:

– Vi har nivågrupperat lite men vi kör med både tjejer och killar som vi blandar. Det har fungerat jättebra. Alla är välkomna och barnen som är här tycker att det riktigt roligt. De tar hänsyn till varandra och vi arbetar mycket med värdegrundsarbete. Alla ska komma till tals och få plats.

Fotbollsskolan vänder sig till ungdomar mellan åtta och 13 år och det är ett populärt arrangemang som i år lockade 87 ungdomar.

– Ungdomarna har verkligen sett framemot det här. Många har gått och längtat efter det här i ett helt år. Det här är jättebra för oss och det är också viktigt för klubbkänslan, säger Ward som kan konstatera att Våmbs IF är en välmående klubb.

– Vi är en väldigt stor förening. Vi har omkring 20 ungdomslag i seriespel och lag hela vägen uppifrån och ner på båda sidor. Vår verksamhet ser jättebra ut.

Våmbs IF har arrangerat fotbollskollo i flera år men för andra året i rad genomför de landslagets fotbollsskola som är en del av svensk fotboll och arrangeras av föreningar runt om i landet i samarbete med Svenska fotbollförbundet.

– Det blev mer status på det här med landslagets fotbollsskola när de får tröjor, bollar och vattenflaskor. Det är ett koncept som erbjuder ett program med olika övningar. Det finns en övningsbank och alltihopa i det här som man kan utnyttja, det är ju fritt fram för alla att använda det. Vi använder dessa till viss del men samtidigt har vi haft något som vi har jobbat med under många år som vi kör vidare på, säger ansvarige Roland Ward i Våmbs IF.

Till sin hjälp har han nio ungdomsledare från föreningen.

– Många av ungdomarna som är här har varit med tidigare och kommer tillbaka. Man känner igen dem från år till år. Det är heller aldrig bekymmer med att få ungdomsledare, de flesta av dem har tidigare själva varit med och tycker att det är roligt, fortsätter Ward.

Två träningar per dag

Måndag till torsdag har det varit full fart på Claesborgs IP med två träningar per dag.

– Vi lägger in olika moment varje dag. På måndagsförmiddagen var det teknik, på tisdagen hade vi skott, på onsdag hade vi passningsspel och sedan kör vi ren fotboll med matcher på eftermiddagarna i alla former, berättar Ward och fortsätter:

– Vi har nivågrupperat lite men vi kör med både tjejer och killar som vi blandar. Det har fungerat jättebra. Alla är välkomna och barnen som är här tycker att det riktigt roligt. De tar hänsyn till varandra och vi arbetar mycket med värdegrundsarbete. Alla ska komma till tals och få plats.

Fotbollsskolan vänder sig till ungdomar mellan åtta och 13 år och det är ett populärt arrangemang som i år lockade 87 ungdomar.

– Ungdomarna har verkligen sett framemot det här. Många har gått och längtat efter det här i ett helt år. Det här är jättebra för oss och det är också viktigt för klubbkänslan, säger Ward som kan konstatera att Våmbs IF är en välmående klubb.

– Vi är en väldigt stor förening. Vi har omkring 20 ungdomslag i seriespel och lag hela vägen uppifrån och ner på båda sidor. Vår verksamhet ser jättebra ut.