21 jun 2015 21:20

21 jun 2015 21:20

Gynnsam lottning för Ymer i Wimbledon

TENNIS: Möter italienare i första kvalomgången

Wimbledon inleds om en vecka och svenske Elias Ymer gör ett försök att kvala in till den klassiska grästurneringen.

Kvalet till Wimbledon är lottat och Ymer har i den första omgången lottats mot 186-rankade italienaren Thomas Fabbiano som hittills i karriären inte har gjort några stora resultat på gräs. Vinner Ymer, som för närvarande är rankad som nummer 130 i världen, den så väntar vinnaren i matchen mellan brasilianaren Guilherme Clezar och holländaren Boy Westerhof.

Slutligen om Ymer tar sig till den tredje och sista kvalomgången så ställs han mot någon ur kvartetten Guido Pella, Roberto Marcora, Tsung-Hua Yang och Ze Xhang – spelare som aldrig gjort något väsen av sig i vare sig Wimbledon eller någon annan Grand Slam.

På det stora hela således en gynnsam lottning för Ymer som tidigare i år kvalat in till såväl Australian Open i Melbourne och Franska öppna i Paris.

Kvalet till Wimbledon är lottat och Ymer har i den första omgången lottats mot 186-rankade italienaren Thomas Fabbiano som hittills i karriären inte har gjort några stora resultat på gräs. Vinner Ymer, som för närvarande är rankad som nummer 130 i världen, den så väntar vinnaren i matchen mellan brasilianaren Guilherme Clezar och holländaren Boy Westerhof.

Slutligen om Ymer tar sig till den tredje och sista kvalomgången så ställs han mot någon ur kvartetten Guido Pella, Roberto Marcora, Tsung-Hua Yang och Ze Xhang – spelare som aldrig gjort något väsen av sig i vare sig Wimbledon eller någon annan Grand Slam.

På det stora hela således en gynnsam lottning för Ymer som tidigare i år kvalat in till såväl Australian Open i Melbourne och Franska öppna i Paris.