22 jun 2015 21:41

22 jun 2015 21:41

SAIK tappade allt i andra

FOTBOLL: Åttondelsfinal i DM

Skövde AIK ledde med 3–0 i paus mot IFK Falköping, men laget tappade allt i andra halvlek och Falköping vände och vann med 4–3.

– Vi spelade bra i 60 minuter och kunde gjort fler mål innan de reducerade, suckar tränaren Charbel Abraham.

En tung förlust med tanke på att SAIK nu är borta från spel i Svenska Cupen nästa år.

– Det svider naturligtvis rejält. Nu missar vi chansen till roligare matcher, suckar Charbel.

Skövde AIK fick en drömstart. Redan efter sex minuters spel hade de rödvita skaffat sig en 2–0-ledning.

0–1 (5): Bilos Yonakhir som gjorde comeback i laget efter en utflykt till divisision 1-klubben Halmia i Halmstad gjorde mål direkt. Bilos spelade från start på det centrala mittfältet drog på ett skott ett ett mål som gick in via ribban.

0–2 (6): Viktor Granath satte tvåan där han omarkerad nickade in bollen efter en hörna där Gustav Karlsson stod för framspelningen.

Målen satte naturligtvis sin prägel på matchen, men IFK Falköping samlade ihop sig och lyckades komma igen. Bland annat kan nämnas att de hade två bra lägen som tvingades SAIK.s målvakt Mirza Kalijundzic till bra räddningar. Då hade det spelats i 30 minuter.

Ingen utdelning för IFK Falköping på sin tillfälliga hemmaplan, Björkåsen i Grolanda, där matchen spelades.

I stället kunde SAIK öka till 3–0 efter 35 minuters spel. Nu var det Rasmus Örqvist som satte bollen i mål. Bollen gick via en hemmaförsvarare och målvakten Albin Helgesson var chanslös. SAIK kunde sedan gå till pausvila med 3–0 i ryggen. En tung halvlek för Falköping som gått bra under våren och tillhör toppen av division 3.

Nu hade de långt ifrån givit slaget förlorat även om det dröjde till 65:e minuter innan första målet kom genom Florent Rushiti. Sedan gick det fort, 2–3 och 3–3 kom med kvarten kvar. Sedan avgjorde Eric Nohlgren. Innan dess hade SAIK haft en frispark som räddades på mållinjen, men det gick Falköpings väg på slutet.

Målen: 0–1 (5) Bilos Yonakhir, 0–2 (6) Viktor Granath, 0–3 (35) Rasmus Örqvist, 1–3 (65) Florent Rushiti, 2–3 (75) Per Westerberg, 3–3 (76) Fisnik Menxhiqi, 4–3 (85) Erik Nohlgren.

En tung förlust med tanke på att SAIK nu är borta från spel i Svenska Cupen nästa år.

– Det svider naturligtvis rejält. Nu missar vi chansen till roligare matcher, suckar Charbel.

Skövde AIK fick en drömstart. Redan efter sex minuters spel hade de rödvita skaffat sig en 2–0-ledning.

0–1 (5): Bilos Yonakhir som gjorde comeback i laget efter en utflykt till divisision 1-klubben Halmia i Halmstad gjorde mål direkt. Bilos spelade från start på det centrala mittfältet drog på ett skott ett ett mål som gick in via ribban.

0–2 (6): Viktor Granath satte tvåan där han omarkerad nickade in bollen efter en hörna där Gustav Karlsson stod för framspelningen.

Målen satte naturligtvis sin prägel på matchen, men IFK Falköping samlade ihop sig och lyckades komma igen. Bland annat kan nämnas att de hade två bra lägen som tvingades SAIK.s målvakt Mirza Kalijundzic till bra räddningar. Då hade det spelats i 30 minuter.

Ingen utdelning för IFK Falköping på sin tillfälliga hemmaplan, Björkåsen i Grolanda, där matchen spelades.

I stället kunde SAIK öka till 3–0 efter 35 minuters spel. Nu var det Rasmus Örqvist som satte bollen i mål. Bollen gick via en hemmaförsvarare och målvakten Albin Helgesson var chanslös. SAIK kunde sedan gå till pausvila med 3–0 i ryggen. En tung halvlek för Falköping som gått bra under våren och tillhör toppen av division 3.

Nu hade de långt ifrån givit slaget förlorat även om det dröjde till 65:e minuter innan första målet kom genom Florent Rushiti. Sedan gick det fort, 2–3 och 3–3 kom med kvarten kvar. Sedan avgjorde Eric Nohlgren. Innan dess hade SAIK haft en frispark som räddades på mållinjen, men det gick Falköpings väg på slutet.

Målen: 0–1 (5) Bilos Yonakhir, 0–2 (6) Viktor Granath, 0–3 (35) Rasmus Örqvist, 1–3 (65) Florent Rushiti, 2–3 (75) Per Westerberg, 3–3 (76) Fisnik Menxhiqi, 4–3 (85) Erik Nohlgren.