24 jun 2015 15:00

24 jun 2015 15:01

Ny kvalseger för Ymer i Wimbledon

TENNIS: En match från huvudturneringen

Elias Ymer fortsätter att gå bra i kvalet till Wimbledon.

På onsdagen besegrades Boy Westerhof från Nederländerna i den andra omgången.

Ymer slog italienaren Thomas Fabbiano i den första kvalrundan och följde upp det med att vinna en tät match mot Westerhof i det andra kvalsteget. Det första setet gick till tiebreak där Ymer till slut vann med 10–8. I det andra setet var det också jämnt, men vid ställningen 6–5 bröt svensken Westerhofs serve och tog hem matchen.

Efter de två inledande kvalsegrarna återstår bara en kvalmatch för Ymer. I det sista kvalsteget möter han Guido Pella från Argentina. Pella är rankad som nummer tre i kvalet och slog ut kinesen Ze Zhang med 7–6, 7–6 i den andra kvalomgången.

Tidigare i år har Elias Ymer kvalat in till både Australian Open och Franska mästerskapen och nu har han alltså chansen att nå huvudturneringen även i säsongens tredje grand slam.

Ymer slog italienaren Thomas Fabbiano i den första kvalrundan och följde upp det med att vinna en tät match mot Westerhof i det andra kvalsteget. Det första setet gick till tiebreak där Ymer till slut vann med 10–8. I det andra setet var det också jämnt, men vid ställningen 6–5 bröt svensken Westerhofs serve och tog hem matchen.

Efter de två inledande kvalsegrarna återstår bara en kvalmatch för Ymer. I det sista kvalsteget möter han Guido Pella från Argentina. Pella är rankad som nummer tre i kvalet och slog ut kinesen Ze Zhang med 7–6, 7–6 i den andra kvalomgången.

Tidigare i år har Elias Ymer kvalat in till både Australian Open och Franska mästerskapen och nu har han alltså chansen att nå huvudturneringen även i säsongens tredje grand slam.