28 jun 2015 14:30

28 jun 2015 14:30

Lyckad premiär av Billingen Trail Marathon

I lördags genomfördes den första upplagan av Billingen Trail Marathon med IFK Skövde Friidrottsklubb som huvudarrangör. 95 löpare genomförde tävlingen.

Det fanns möjlighet att både springa hel- och halvmarathon (42 eller 21 km). Loppet gick på Billingeleden, men även på andra stigar, skogsvägar och delvis på Billingens motionsspår. Detta på norra delen av Billingen som även innehåller flera naturreservat.

Löparna fick uppleva varierande upplevelser i terrängen och det fanns både tuffa och mer lättsprungna partier.

Totalt var det 95 löpare som kämpade sig igenom den vackra, men också krävande banan.

I herrklassen över 42 km visade sig hemmaklubbens egen Fredrik Ousbäck bemästra kraftprovet bäst. Han vann med tiden 3,21,12 och det var drygt sju minuter bättre än tvåan Rasmus Person, även han från Skövde. Oscar Olsson från SPIF Triathlon slutade på tredje plats. Totalt var det 30 herrar som fullföljde den långa banan.

På damsidan var det sju som genomförde 42 km. IngMarie Johansson från Örebro vann på 4,49,27. Marginalen till tvåan Anna-Carin Fransson Rödjegård, Team SIP var knappt elva minuter.

Halvmaran hade lockat 13 damer och Jennifer Andersson, Skövde var först i mål. På herrsidan i konkurrens av 38 andra herrar vann Petter Engdahl, Sportsgym SC.

IFK Skövdes Stefan Karlsson i tävlingsledningen kunde nöjt summera den första upplagan:

– Några dagars sol och torka hade nu gjort sitt och stigarna hade blivit lite roligare, Det blev en fantastisk dag för de knappt 100 löparna som verkligen uppskattade banan och omgivningarna. Ett lyckats arrangemang som vi hoppas kunna köra igen nästa år.

Här kan du se hela resultatlistan.

Det fanns möjlighet att både springa hel- och halvmarathon (42 eller 21 km). Loppet gick på Billingeleden, men även på andra stigar, skogsvägar och delvis på Billingens motionsspår. Detta på norra delen av Billingen som även innehåller flera naturreservat.

Löparna fick uppleva varierande upplevelser i terrängen och det fanns både tuffa och mer lättsprungna partier.

Totalt var det 95 löpare som kämpade sig igenom den vackra, men också krävande banan.

I herrklassen över 42 km visade sig hemmaklubbens egen Fredrik Ousbäck bemästra kraftprovet bäst. Han vann med tiden 3,21,12 och det var drygt sju minuter bättre än tvåan Rasmus Person, även han från Skövde. Oscar Olsson från SPIF Triathlon slutade på tredje plats. Totalt var det 30 herrar som fullföljde den långa banan.

På damsidan var det sju som genomförde 42 km. IngMarie Johansson från Örebro vann på 4,49,27. Marginalen till tvåan Anna-Carin Fransson Rödjegård, Team SIP var knappt elva minuter.

Halvmaran hade lockat 13 damer och Jennifer Andersson, Skövde var först i mål. På herrsidan i konkurrens av 38 andra herrar vann Petter Engdahl, Sportsgym SC.

IFK Skövdes Stefan Karlsson i tävlingsledningen kunde nöjt summera den första upplagan:

– Några dagars sol och torka hade nu gjort sitt och stigarna hade blivit lite roligare, Det blev en fantastisk dag för de knappt 100 löparna som verkligen uppskattade banan och omgivningarna. Ett lyckats arrangemang som vi hoppas kunna köra igen nästa år.

Här kan du se hela resultatlistan.