29 jun 2015 22:04

30 jun 2015 07:21

Fritzsons Degerfors vann toppmöte inför storpublik

FOTBOLL: Upp som trea i Superettan

Ludvig Fritzson var under måndagen inblandad i det enda målet när laget bröt Jönköping Södras ett års långa svit utan förlust.

Den forne Tibrospelaren Ludvig Fritzson startade under måndagen återigen för Degerfors IF. Denna gång gästade de serieledaren Jönköping Södra.

Inför 4985 åskådare började Fritzson på kanten, i stället för den centrala position han haft i tidigare matcher. Matchen gick mållös i första halvlek, och ”Ludde” var inte särskilt inblandad i spelet.

I 66:e minuten formerade DIF om till det tidigare använda 4-2-3-1-systemet, vilket innebar att Fritzson gick tillbaka till sin favoritposition: centralt bakom anfallaren. Han blev efter positionsbytet mer aktiv i spelet och Degerfors såg hetare ut.

Med sex minuter kvar kom även Degerforsmålet. Bortalaget slog en frispark från offensivplan halva och i straffområdet befann sig Fritzson, som fick huvudet på bollen, innan den landade hos Patrik Anttonen. Degerforsspelaren höll sig kall och fastställde slutresultatet till 1–0.

Hemmaförlusten var den första för Jönköping Södra på över ett år. De tre DIF-poängen innebär att laget nu klättrar upp till en tredjeplacering i Superettan. Det bäddar för en spännande höst.

Noterbart var att Fritzons bror, Hannes Fritzon, satt på bänken utan att bli inbytt.

Den forne Tibrospelaren Ludvig Fritzson startade under måndagen återigen för Degerfors IF. Denna gång gästade de serieledaren Jönköping Södra.

Inför 4985 åskådare började Fritzson på kanten, i stället för den centrala position han haft i tidigare matcher. Matchen gick mållös i första halvlek, och ”Ludde” var inte särskilt inblandad i spelet.

I 66:e minuten formerade DIF om till det tidigare använda 4-2-3-1-systemet, vilket innebar att Fritzson gick tillbaka till sin favoritposition: centralt bakom anfallaren. Han blev efter positionsbytet mer aktiv i spelet och Degerfors såg hetare ut.

Med sex minuter kvar kom även Degerforsmålet. Bortalaget slog en frispark från offensivplan halva och i straffområdet befann sig Fritzson, som fick huvudet på bollen, innan den landade hos Patrik Anttonen. Degerforsspelaren höll sig kall och fastställde slutresultatet till 1–0.

Hemmaförlusten var den första för Jönköping Södra på över ett år. De tre DIF-poängen innebär att laget nu klättrar upp till en tredjeplacering i Superettan. Det bäddar för en spännande höst.

Noterbart var att Fritzons bror, Hannes Fritzon, satt på bänken utan att bli inbytt.