29 jun 2015 20:24

29 jun 2015 20:24

Seger för Skövdelag i Extreme Challenge

MULTISPORT

Multisportlaget Sportson Skövde imponerade i lördags då de segrade i duoklassen i tävlingen Haglöfs Åre Extreme Challenge.

I lördags ägde Haglöfs Åre Extreme Challenge rum. Multisporttävlingen klassas som en av Europas tuffaste och årets upplaga utgjorde också det europeiska mästerskapet. Mästerskapet kan ofta stoltsera med ett stort antal deltagare från länder runt om i världen. Så var även fallet i år, då allt från norrmän till australiensare tog sig till Åre för att tävla.

Tävlingen består vanligtvis av 25 kilometers paddling, 15 kilometers löpning och 36 kilometers avslutande mountainbike. På grund av höga vattenflöden ansågs det vara för riskfyllt att genomföra paddlingen där den tidigare ägt rum. I år kördes därför sträckan på Åresjön i stället.

På Åreskjutan, där löpningen tar plats, noterades ett snörekord i år. Vid midsommar var liftarna öppna för skidåkare i stället för, som i vanliga fall, downhillcyklister. Löpmomentet var därför extra utmanande.

Men de krävande förutsättningarna verkar inte ha påverkat det Skövdebaserade multisportlaget Sportson Skövde särskilt mycket.

Mårten Svensson och Per Ahlström deltog i duoklassen och utgjorde ett av de 70 startande lagen.

Skövdelaget stod onekligen för en imponerande prestation och stod tillslut som segrare.

Vinnartiden noterades till 5 timmar och 35 minuter och det var första gången som Skövdelaget fick stå högst upp på pallen, efter att tidigare i år tagit silver och brons.

Men det var inte helt utan motstånd som Svensson och Ahlström tog sig över mållinjen som etta. Inför den avslutande cykelsträckan var det jämnt och laget som tillslut kom tvåa var då endast en och en halv minut bakom Sportsonlaget. Men en stark avslutande sträcka bäddade för förstaplatsen och när Per Ahlström tillsammans med Mårten Svensson tog sig in i mål var de 20 minuter framför nästkommande lag.

Utöver Mårten Svensson och Per Ahlström deltog även Marie Krysander och Karl-Fredrik Andersson från Sportson Skövde. De tävlade i herr- och damsoloklassen. Andersson slutade 33:a och Krysander tog sig in som sjua i mål.

I lördags ägde Haglöfs Åre Extreme Challenge rum. Multisporttävlingen klassas som en av Europas tuffaste och årets upplaga utgjorde också det europeiska mästerskapet. Mästerskapet kan ofta stoltsera med ett stort antal deltagare från länder runt om i världen. Så var även fallet i år, då allt från norrmän till australiensare tog sig till Åre för att tävla.

Tävlingen består vanligtvis av 25 kilometers paddling, 15 kilometers löpning och 36 kilometers avslutande mountainbike. På grund av höga vattenflöden ansågs det vara för riskfyllt att genomföra paddlingen där den tidigare ägt rum. I år kördes därför sträckan på Åresjön i stället.

På Åreskjutan, där löpningen tar plats, noterades ett snörekord i år. Vid midsommar var liftarna öppna för skidåkare i stället för, som i vanliga fall, downhillcyklister. Löpmomentet var därför extra utmanande.

Men de krävande förutsättningarna verkar inte ha påverkat det Skövdebaserade multisportlaget Sportson Skövde särskilt mycket.

Mårten Svensson och Per Ahlström deltog i duoklassen och utgjorde ett av de 70 startande lagen.

Skövdelaget stod onekligen för en imponerande prestation och stod tillslut som segrare.

Vinnartiden noterades till 5 timmar och 35 minuter och det var första gången som Skövdelaget fick stå högst upp på pallen, efter att tidigare i år tagit silver och brons.

Men det var inte helt utan motstånd som Svensson och Ahlström tog sig över mållinjen som etta. Inför den avslutande cykelsträckan var det jämnt och laget som tillslut kom tvåa var då endast en och en halv minut bakom Sportsonlaget. Men en stark avslutande sträcka bäddade för förstaplatsen och när Per Ahlström tillsammans med Mårten Svensson tog sig in i mål var de 20 minuter framför nästkommande lag.

Utöver Mårten Svensson och Per Ahlström deltog även Marie Krysander och Karl-Fredrik Andersson från Sportson Skövde. De tävlade i herr- och damsoloklassen. Andersson slutade 33:a och Krysander tog sig in som sjua i mål.