30 jun 2015 09:32

30 jun 2015 19:48

Ny tränare till Skövde KIK

Skövde KIK får ny tränare till nästa säsong.

Mikael Haglund tackar för sig efter tre säsonger och Michael Rosén, senast i Holmalund, tar över.

Haglund har tagit upp Skövde KIK till division 1 där laget har blivit ett topplag och slåss om seriesegern i år. Efter den här säsongen väljer han dock att lämna posten och nu står det klart vem som ska efterträda honom. SKIK har gjort klart med 52-årige Michael Rosén som ser fram mot den nya uppgiften.

– Ny stad, ny förening, nya spelare och med det nya utmaningar. Är stolt och priviligierad över att få representera Skövde KIK kommande säsong, skriver Rosén på twitter.

Årets tränare

Rosén har tidigare varit verksam i Alingsåsområdet och har tränat flera olika lag på olika nivåer. Hans senaste klubbadress är SKIK:s toppkonkurrent Holmalund där han var huvudtränare och vid Västergötlands FF:s tränarsymposium i januari fick han för sina insatser i Holmalund ta emot pris som årets bästa tränare 2014.

Delar av Västergötlands Fotbolltränarförenings motivering till priset: ”Har på relativt kort tid format laget och fått spelarna att förstå att man vinner inte framgång utan hårt och koncentrerat arbete. Rosén förespråkar ett offensivt spelsätt och att alla skall delta”.

 

Växt fram

I slutet på maj valde han dock att hoppa av uppdraget i Holmalund sedan han inte var överens med tränarkollegorna Robert Sjöqvist och Mikael Prodér.

– Det har växt fram under våren. Robert och Mikael är närmare varandra när det kommer till frågor som rör laget och jag har känt att vi har glidit isär, kommenterade Rosén i Alingsås Tidning.

 

Haglund har tagit upp Skövde KIK till division 1 där laget har blivit ett topplag och slåss om seriesegern i år. Efter den här säsongen väljer han dock att lämna posten och nu står det klart vem som ska efterträda honom. SKIK har gjort klart med 52-årige Michael Rosén som ser fram mot den nya uppgiften.

– Ny stad, ny förening, nya spelare och med det nya utmaningar. Är stolt och priviligierad över att få representera Skövde KIK kommande säsong, skriver Rosén på twitter.

Årets tränare

Rosén har tidigare varit verksam i Alingsåsområdet och har tränat flera olika lag på olika nivåer. Hans senaste klubbadress är SKIK:s toppkonkurrent Holmalund där han var huvudtränare och vid Västergötlands FF:s tränarsymposium i januari fick han för sina insatser i Holmalund ta emot pris som årets bästa tränare 2014.

Delar av Västergötlands Fotbolltränarförenings motivering till priset: ”Har på relativt kort tid format laget och fått spelarna att förstå att man vinner inte framgång utan hårt och koncentrerat arbete. Rosén förespråkar ett offensivt spelsätt och att alla skall delta”.

 

Växt fram

I slutet på maj valde han dock att hoppa av uppdraget i Holmalund sedan han inte var överens med tränarkollegorna Robert Sjöqvist och Mikael Prodér.

– Det har växt fram under våren. Robert och Mikael är närmare varandra när det kommer till frågor som rör laget och jag har känt att vi har glidit isär, kommenterade Rosén i Alingsås Tidning.