05 jul 2015 15:45

05 jul 2015 15:49

Skövde SS medaljlöst på SM

SIMNING: Dystra resultat i Sundsvall

Skövde SS blev helt utan medaljer på SM-tävlingarna i Sundsvall.

Närmast var Albin Lövgren som blev femma i juniorklassen på 50 meter fjärilsim.

Skövde SS åkte till SM-veckan med sex simmare varav tre startade individuellt. Albin Lövgren gjorde fem starter där resultatet på 50 meter fjärilsim var det bästa. Där blev han femma i juniorklassen och 23:a bland seniorerna. Även på dubbla distansen fjärilsim blev det en plats bland de tio främsta då hans tid var den åttonde bästa bland juniorerna. I seniorklassen blev han 17:e.

För övrigt blev han 14:e (28:e i senior) på 200 meter bröstsim, 17:e på 800 meter frisim och 14:e (23:a) på 200 meter medley.

Han har parallellt med SM-tävlingarna tränar hårt inför ungdoms-OS i Georgien och det är en förklaring till att resultaten inte blev riktigt så bra som förväntat. Nu stannar han kvar i Sundsvall till och med torsdag för att träna med OS-truppen.

Louise Hjalmarsson har varit sjuk och fick inte till det på SM. På 100, 200, 400 respektive 800 meter frisim noterade hon placeringarna 17 (28), 18 (26), 13 (17) och 13 (16).

Skövdes tredje individuella simmare på SM var Emelie Stenhammar som kommit hem från USA. Hon tävlar enbart i seniorklass och inledde med 30:e plats på 50 meter ryggsim, fortsatte med en 24:e plats på 200 meter ryggsim och avslutade med en 17:e plats på 100 meter ryggsim.

Skövde hade även lag med på 4x100 meter frisim för damer och där hamnade man på tionde plats i seniorsammanhang. I laget simmade Nicki Brockmar, Emelie Stenhammar, Louise Hjalmarsson och Amanda Fernandes. Skövde ställde också upp med ett lag på dubbla distansen, men det blev diskvalificerat efter en överväxling på sju hundradelar mellan tredje och fjärde sträckan. Här simmade Brockmar, Hjalmarsson, Fernandes och Emma Lundgren för Skövde.

Missnöjd tränare

Totalt sett inga större placeringar av Skövde SS under veckan i Sundsvall.

– Jag brukar inte vara missnöjd, men nu är jag missnöjd, säger tränaren Tamas Fekete som hade hoppats på lite bättre resultat.

Han ser dock ljust på framtiden där klubben har flera unga simmare på gång.

– Jag tror att det kommer bli bättre nästa år, menar Fekete som dock nämner Nicki Brockmars starka SM-insatser i lagkapperna lite extra.

Skövde SS åkte till SM-veckan med sex simmare varav tre startade individuellt. Albin Lövgren gjorde fem starter där resultatet på 50 meter fjärilsim var det bästa. Där blev han femma i juniorklassen och 23:a bland seniorerna. Även på dubbla distansen fjärilsim blev det en plats bland de tio främsta då hans tid var den åttonde bästa bland juniorerna. I seniorklassen blev han 17:e.

För övrigt blev han 14:e (28:e i senior) på 200 meter bröstsim, 17:e på 800 meter frisim och 14:e (23:a) på 200 meter medley.

Han har parallellt med SM-tävlingarna tränar hårt inför ungdoms-OS i Georgien och det är en förklaring till att resultaten inte blev riktigt så bra som förväntat. Nu stannar han kvar i Sundsvall till och med torsdag för att träna med OS-truppen.

Louise Hjalmarsson har varit sjuk och fick inte till det på SM. På 100, 200, 400 respektive 800 meter frisim noterade hon placeringarna 17 (28), 18 (26), 13 (17) och 13 (16).

Skövdes tredje individuella simmare på SM var Emelie Stenhammar som kommit hem från USA. Hon tävlar enbart i seniorklass och inledde med 30:e plats på 50 meter ryggsim, fortsatte med en 24:e plats på 200 meter ryggsim och avslutade med en 17:e plats på 100 meter ryggsim.

Skövde hade även lag med på 4x100 meter frisim för damer och där hamnade man på tionde plats i seniorsammanhang. I laget simmade Nicki Brockmar, Emelie Stenhammar, Louise Hjalmarsson och Amanda Fernandes. Skövde ställde också upp med ett lag på dubbla distansen, men det blev diskvalificerat efter en överväxling på sju hundradelar mellan tredje och fjärde sträckan. Här simmade Brockmar, Hjalmarsson, Fernandes och Emma Lundgren för Skövde.

Missnöjd tränare

Totalt sett inga större placeringar av Skövde SS under veckan i Sundsvall.

– Jag brukar inte vara missnöjd, men nu är jag missnöjd, säger tränaren Tamas Fekete som hade hoppats på lite bättre resultat.

Han ser dock ljust på framtiden där klubben har flera unga simmare på gång.

– Jag tror att det kommer bli bättre nästa år, menar Fekete som dock nämner Nicki Brockmars starka SM-insatser i lagkapperna lite extra.