09 jul 2015 15:24

09 jul 2015 15:25

Guld för Hagström på junior-VM

ORIENTERING

Sara Hagström fick till en riktig fullträff vid långdistansen på junior-VM i Norge och tog guld.

Falköpingstjejen övertygade från start till mål och var snabbast till samtliga mellantider. Redan efter en kilometer ledde hon med 15 sekunder och sedan växte marginalen. Ute vid 4,5 kilometer var hon nästan minuten före tvåan Anna Haataja från Finland. Efter det hade hon konkurrenterna på behörigt avstånd även om marginalen till finskan krympte något in mot mål.

Efter 7,3 kilometers löpning korsade Sara Hagström mållinjen och då tog hon ledningen, 40 sekunder före Haataja. I det läget var det fortfarande löpare ute på banan, men det var ingen av de senare startande som kunde hota svenskan. Undantaget Haataja utklassade Hagström övriga tävlande och tog en förkrossande seger. Till trean Sandrine Muller från Schweiz skilde det över två minuter.

En mycket skön seger för Hagström som tidigare på VM blivit diskad i sprinttävlingen och kommit i mål som elva på medeldistansen.

Nu återstår bara en tävling och det är fredagens stafett.

Texten uppdateras.

Falköpingstjejen övertygade från start till mål och var snabbast till samtliga mellantider. Redan efter en kilometer ledde hon med 15 sekunder och sedan växte marginalen. Ute vid 4,5 kilometer var hon nästan minuten före tvåan Anna Haataja från Finland. Efter det hade hon konkurrenterna på behörigt avstånd även om marginalen till finskan krympte något in mot mål.

Efter 7,3 kilometers löpning korsade Sara Hagström mållinjen och då tog hon ledningen, 40 sekunder före Haataja. I det läget var det fortfarande löpare ute på banan, men det var ingen av de senare startande som kunde hota svenskan. Undantaget Haataja utklassade Hagström övriga tävlande och tog en förkrossande seger. Till trean Sandrine Muller från Schweiz skilde det över två minuter.

En mycket skön seger för Hagström som tidigare på VM blivit diskad i sprinttävlingen och kommit i mål som elva på medeldistansen.

Nu återstår bara en tävling och det är fredagens stafett.

Texten uppdateras.