10 jul 2015 10:00

10 jul 2015 10:00

Sveriges vassaste cyklister till Tibro

Historisk MTB-tävling

På söndag är det dags för Sportson MTB Race. I 17 olika klasser ska omkring 300 cyklister tävla mot varandra i Tibro.

Under söndagen är det dags för en historisk händelse i Tibro. Hjo Velocipedklubb arrangerar tillsammans med Tibro Cykelklubb den internationella tävlingen Sportson MTB Race.

– Det var väldigt länge sedan det arrangerades en moutainbiketävling av liknande proportioner i Skaraborg. På det sättet är det en historisk händelse. Sådana här typer av arrangemang är bra för cykelsporten, säger tävlingsledaren Ulf Rudberg.

Tävlingen består av 17 olika klasser med cirka 300 deltagare. Tanken var från början att cyklister från ett flertal europeiska länder skulle ha rest till Tibroarrangemanget. Men riktigt så blev inte fallet.

– I och med att det är en internationelltävling var tanken att det skulle ha kommit hit deltagare från flera europeiska länder. Men det är svårt att planlägga ett cykelarrangemang under sommaren. Det är många andra tävlingar som äger rum, menar Rudberg.

Trots detta kommer cyklister från Norge och de svenska deltagarna håller högsta klass.

– Några av de som åker i elitklassen är Sveriges bästa mountainbikecyklister. De är av yppersta klass.

På den lokala fronten kommer Sebastian Olsson och David Hultström att cykla för Skövde CK i elitklassen. Tibrokillarna Viktor Ludvigsson och Jesper Svensson tävlar i samma klass.

Utöver dessa deltar även ett flertal lokala cyklister i de yngre leden.

Det första startskottet avfyras på söndag. Men cykelfesten startar redan under lördagen. Då erbjuds det provcykling med möjlighet att skänka pengar till Cancerfonden, officiell träning på banan och en chans att träffa två av Sveriges vassaste cyklister i form av Emil Lindgren och Jenny Rissved.

Under söndagen är det dags för en historisk händelse i Tibro. Hjo Velocipedklubb arrangerar tillsammans med Tibro Cykelklubb den internationella tävlingen Sportson MTB Race.

– Det var väldigt länge sedan det arrangerades en moutainbiketävling av liknande proportioner i Skaraborg. På det sättet är det en historisk händelse. Sådana här typer av arrangemang är bra för cykelsporten, säger tävlingsledaren Ulf Rudberg.

Tävlingen består av 17 olika klasser med cirka 300 deltagare. Tanken var från början att cyklister från ett flertal europeiska länder skulle ha rest till Tibroarrangemanget. Men riktigt så blev inte fallet.

– I och med att det är en internationelltävling var tanken att det skulle ha kommit hit deltagare från flera europeiska länder. Men det är svårt att planlägga ett cykelarrangemang under sommaren. Det är många andra tävlingar som äger rum, menar Rudberg.

Trots detta kommer cyklister från Norge och de svenska deltagarna håller högsta klass.

– Några av de som åker i elitklassen är Sveriges bästa mountainbikecyklister. De är av yppersta klass.

På den lokala fronten kommer Sebastian Olsson och David Hultström att cykla för Skövde CK i elitklassen. Tibrokillarna Viktor Ludvigsson och Jesper Svensson tävlar i samma klass.

Utöver dessa deltar även ett flertal lokala cyklister i de yngre leden.

Det första startskottet avfyras på söndag. Men cykelfesten startar redan under lördagen. Då erbjuds det provcykling med möjlighet att skänka pengar till Cancerfonden, officiell träning på banan och en chans att träffa två av Sveriges vassaste cyklister i form av Emil Lindgren och Jenny Rissved.