13 jul 2015 18:10

19 jul 2015 13:50

Travfesten stor på nytt

TRAV: Trippeltravet närmar sig

Den stora travfesten närmar sig med stormsteg.

På fredag inleds Axevallas trippeltrav med Stochampionatet som den absoluta höjdpunkten.

– Allt tyder på att intresset är precis lika stort som tidigare, säger travbanechef Benny Ternemar.

Travfantaster från när och fjärran har Axevallas trippeltrav som ett givet utflyktsmål mitt i semestern.

I regel brukar cirka 30 000 besökare gästa travbanan i dagarna tre och inget tyder på annat än att intresset blir lika stort i år.

– Ja, campingen är precis lika mycket bokad som den har varit de senaste åren och det allmänna trycket på oss som jobbar med verksamheten är snarlikt, säger Ternemar.

Han beskriver veckan som en ”långfilm som går år ut och år in”.

– Det är verkligen rutiner som gäller från första till sista stund. Vi kan det här vid det här laget, menar han.

En del nyheter

Vissa nyheter kommer publiken i vilket fall kunna skönja. Travbanan är måna om att få publiken att stanna kvar på området även efter att tävlingarna avslutats. Något som i synnerhet efterfrågats av den publik som just campar runt banan och ringar in hela området till en gigantisk festplats.

– På lördagskvällen spelar Harpo och Lalla Hansson samt dansbandet Elisas. Därtill uppträder Börje Bappelsin som vanligt direkt efter fredag- och lördagskvällens sista lopp.

Tältområdet kvar

Det stora tältområde som skapades i kurvan efter mål under fjolåret lever kvar. Dessutom kommer man bygga upp ett loungeområde vid ”Bendershuset” där två kända dokusåpadeltagare kommer närvara med syfte om att kunna locka en ny publik till banan.

– Vi gör ett försök att bredda oss och hoppas på lyckat resultat. Dessutom kommer vi har en hopptävling innan lördagstävlingarna samt en westernuppridning på banan innan V75 börjar. Även det är aktiviteter som vi hoppas ska kunna ta nya målgrupper till Axevalla, säger Ternemar.

Nöjd med startfältet

Trippeltravet är inte bara en stor, publik händelse. Även sportsligt håller det yttersta klass.

– Fredags- och lördagstävlingarna är jag väldigt nöjd med. Söndagstävlingarna är inte riktigt lika vassa som de var i fjol, men samtidigt är vi bortskämda med att de brukar hålla väldigt, väldigt hög klass. Vi har ett Stochampionat i år med tre hemmahästar vilket givetvis lyfter intresset, säger Ternemar.

Vem tror du vinner loppet?

– Veijo Heiskanens Some Summit ska vara favorit och innerst tror jag att han har en riktig toppchans att vinna loppet. Där bakom är det vidöppet och jag tror att lite vad som helst kan hända om inte Some Summit vinner, avslutar travbanechefen.

Travfantaster från när och fjärran har Axevallas trippeltrav som ett givet utflyktsmål mitt i semestern.

I regel brukar cirka 30 000 besökare gästa travbanan i dagarna tre och inget tyder på annat än att intresset blir lika stort i år.

– Ja, campingen är precis lika mycket bokad som den har varit de senaste åren och det allmänna trycket på oss som jobbar med verksamheten är snarlikt, säger Ternemar.

Han beskriver veckan som en ”långfilm som går år ut och år in”.

– Det är verkligen rutiner som gäller från första till sista stund. Vi kan det här vid det här laget, menar han.

En del nyheter

Vissa nyheter kommer publiken i vilket fall kunna skönja. Travbanan är måna om att få publiken att stanna kvar på området även efter att tävlingarna avslutats. Något som i synnerhet efterfrågats av den publik som just campar runt banan och ringar in hela området till en gigantisk festplats.

– På lördagskvällen spelar Harpo och Lalla Hansson samt dansbandet Elisas. Därtill uppträder Börje Bappelsin som vanligt direkt efter fredag- och lördagskvällens sista lopp.

Tältområdet kvar

Det stora tältområde som skapades i kurvan efter mål under fjolåret lever kvar. Dessutom kommer man bygga upp ett loungeområde vid ”Bendershuset” där två kända dokusåpadeltagare kommer närvara med syfte om att kunna locka en ny publik till banan.

– Vi gör ett försök att bredda oss och hoppas på lyckat resultat. Dessutom kommer vi har en hopptävling innan lördagstävlingarna samt en westernuppridning på banan innan V75 börjar. Även det är aktiviteter som vi hoppas ska kunna ta nya målgrupper till Axevalla, säger Ternemar.

Nöjd med startfältet

Trippeltravet är inte bara en stor, publik händelse. Även sportsligt håller det yttersta klass.

– Fredags- och lördagstävlingarna är jag väldigt nöjd med. Söndagstävlingarna är inte riktigt lika vassa som de var i fjol, men samtidigt är vi bortskämda med att de brukar hålla väldigt, väldigt hög klass. Vi har ett Stochampionat i år med tre hemmahästar vilket givetvis lyfter intresset, säger Ternemar.

Vem tror du vinner loppet?

– Veijo Heiskanens Some Summit ska vara favorit och innerst tror jag att han har en riktig toppchans att vinna loppet. Där bakom är det vidöppet och jag tror att lite vad som helst kan hända om inte Some Summit vinner, avslutar travbanechefen.