14 jul 2015 20:43

14 jul 2015 20:43

Våmb vidare i turneringen

FOTBOLL: Gothia Cup

Våmbs 18-åringar följde upp premiärsegern med ännu en.

Och är vidare i Gothia Cup.

2–0-vinsten mot amerikanska Scandia United SA blev ännu en med samma siffror när Våmb fortsatte gruppspelet i F18-klassen på tisdagen. Då besegrades SVG Göttingen från Tyskland efter mål av Anna Dalström och Matilda Andersson.

Det gör att laget är vidare som ett av två lag till slutspelet, vilken placering Våmb får i gruppen avgörs på onsdagen i seriefinalen mot Jitex Mölndal BK, också fullpoängare så här långt.

I F14-klassen har Våmb också goda förutsättningar till avancemang, trots 1–2-förlusten mot Lerkils IF på tisdagen. Våmb möter fullpoängaren IFK Mariehamn i avslutningsrundan.

För P14-laget blir det dock inget A-slutspel. Laget föll först mot norska Sandar IL innan gruppspelets första trepoängare kom mot Mälarhöjdens IK (1–0).

Ulvåker spelade 0–0 mot IFK Eskilstuna i sin andra match i P16-klassen och ligger tvåa inför avgörandet där marockanska Atlas Lions, gruppetta på samma poäng, står för motståndet.

Skultorps IF tog en klar 3–0-seger mot Spjutstorps IF och leder F15-gruppen inför den sista omgången, målen gjordes av Elsa Breman, Amanda Johansson och Astrid Jonasson. Här har samtliga lag chansen till avancemang.

Falköpings KIK har lag i F14- och F15-klassen. F14-laget är trea inför slutomgången och har tre poäng upp till tvåan, men möter den solklara jumbon Husie och bör ha goda möjligheter att slåss om avancemang. F15-laget ligger tvåa inför avslutningen efter 1–9-vinsten mot Dalby GIF/Genarps IF, men möter den suveräna gruppettan IFK Västerås i omgång 3.

För IFK Falköpings del är lag 2 vidare i P16-klassen efter ännu en vinst. Amerikanska Elicott Soccer Club besegrades med hela 8–0 där Eric Svensson gjorde hattrick. Lag 1 har också chans till slutspel, trots 0–2-förlusten mot den brasilianska fullpoängaren Pequeninos do Jockey.

2–0-vinsten mot amerikanska Scandia United SA blev ännu en med samma siffror när Våmb fortsatte gruppspelet i F18-klassen på tisdagen. Då besegrades SVG Göttingen från Tyskland efter mål av Anna Dalström och Matilda Andersson.

Det gör att laget är vidare som ett av två lag till slutspelet, vilken placering Våmb får i gruppen avgörs på onsdagen i seriefinalen mot Jitex Mölndal BK, också fullpoängare så här långt.

I F14-klassen har Våmb också goda förutsättningar till avancemang, trots 1–2-förlusten mot Lerkils IF på tisdagen. Våmb möter fullpoängaren IFK Mariehamn i avslutningsrundan.

För P14-laget blir det dock inget A-slutspel. Laget föll först mot norska Sandar IL innan gruppspelets första trepoängare kom mot Mälarhöjdens IK (1–0).

Ulvåker spelade 0–0 mot IFK Eskilstuna i sin andra match i P16-klassen och ligger tvåa inför avgörandet där marockanska Atlas Lions, gruppetta på samma poäng, står för motståndet.

Skultorps IF tog en klar 3–0-seger mot Spjutstorps IF och leder F15-gruppen inför den sista omgången, målen gjordes av Elsa Breman, Amanda Johansson och Astrid Jonasson. Här har samtliga lag chansen till avancemang.

Falköpings KIK har lag i F14- och F15-klassen. F14-laget är trea inför slutomgången och har tre poäng upp till tvåan, men möter den solklara jumbon Husie och bör ha goda möjligheter att slåss om avancemang. F15-laget ligger tvåa inför avslutningen efter 1–9-vinsten mot Dalby GIF/Genarps IF, men möter den suveräna gruppettan IFK Västerås i omgång 3.

För IFK Falköpings del är lag 2 vidare i P16-klassen efter ännu en vinst. Amerikanska Elicott Soccer Club besegrades med hela 8–0 där Eric Svensson gjorde hattrick. Lag 1 har också chans till slutspel, trots 0–2-förlusten mot den brasilianska fullpoängaren Pequeninos do Jockey.