17 jul 2015 14:22

17 jul 2015 16:24

Sluttävlat för Sebastian K.

TRAV: Skadan var allvarlig

Sebastian K. tvingas sluta.

Den skada stjärnhästen ådragit sig är så allvarlig som befarat.

– Det är inga konstigheter, tävlingskarriären är över. Det är en stor sorg i mitt hjärta, bekräftar ägaren Tristan Sjöberg Knutsson.

Det är i en intervju med Sportexpressen som ägaren berättar om det negativa beskedet. Härom dagen försökte tränaren Åke Svanstedt tona ned det allvarliga läget något, men efter ännu en undersökning framkom skadans dignitet ånyo.

– Ultraljudet visade att det är en ganska så stor skada på gaffelbandet, nästan en decimeter stor. Anledningen till att Sebastian inte visat någon hälta i veckan är att han är så stark i muskulaturen runt skadan som kompenserat upp det hela, säger ägaren.

Därmed blev det bara en tävling den här säsongen för Sebastian K. som tvingas sluta med omedelbar verkan. Den 9-åriga hästen har travat in över 20 miljoner kronor och satte ifjol ett historiskt världsrekord då han rundade 1000-metersbanan Pocono Downs på 1.07,7.

– Det är ju det som gör att han går till historien. Ingenting kan beskriva den känslan den kvällen. Jag och min bror Michael är så tacksamma över allt som han har gjort på tävlingsbanan, säger Tristan Sjöberg Knutsson.

Det är i en intervju med Sportexpressen som ägaren berättar om det negativa beskedet. Härom dagen försökte tränaren Åke Svanstedt tona ned det allvarliga läget något, men efter ännu en undersökning framkom skadans dignitet ånyo.

– Ultraljudet visade att det är en ganska så stor skada på gaffelbandet, nästan en decimeter stor. Anledningen till att Sebastian inte visat någon hälta i veckan är att han är så stark i muskulaturen runt skadan som kompenserat upp det hela, säger ägaren.

Därmed blev det bara en tävling den här säsongen för Sebastian K. som tvingas sluta med omedelbar verkan. Den 9-åriga hästen har travat in över 20 miljoner kronor och satte ifjol ett historiskt världsrekord då han rundade 1000-metersbanan Pocono Downs på 1.07,7.

– Det är ju det som gör att han går till historien. Ingenting kan beskriva den känslan den kvällen. Jag och min bror Michael är så tacksamma över allt som han har gjort på tävlingsbanan, säger Tristan Sjöberg Knutsson.