19 jul 2015 20:04

19 jul 2015 20:04

Gustavsson bäst bland de lokala

MOTOCROSS: SM-deltävling 4 i Tomelilla

Hemmaföraren Filip Bengtsson var helt överlägsen när den fjärde SM-deltävlingen avgjordes i Tomelilla.

Niclas Gustavsson, Carlsborgs MK, blev bästa lokala förare.

Tia i första heatet, tolva i andra. Två placeringar som får anses vara kännetecknande för totaltians säsong så här långt.

Hans sammanlagt tjugo poäng i Tomelilla gör att Gustavsson passerar lagkamraten Rikard Hansson i totalen, Carlsborgsföraren som fick en tung start där han bröt det första heatet efter sex varv, men åkte i mål på placeringen bakom Gustavsson i det andra.

Där öppnade Tibro MK-föraren Calle Sjöö optimistiskt, men föll sedan ner i fältet och fullbordade den lokala trippeln på placeringarna 12-14. I det första heatet blev Sjöö 17:e förare, med Robert Friberg, 18:e i heat två, på 16:e plats.

Har vunnit alla heat

Att ingen skulle rå på Filip Bengtsson får knappast anses vara en överraskning. Tomelillaföraren, som vunnit samtliga sex heat han ställt upp i den här säsongen, var helt överlägsen och vann båda MX1-heaten före Tom Johnsson, Kinds MK, som klar tvåa.

Martin Holm, Tibro MK, blev dagens femte bästa poängplockare i 125 U-klassen efter sjundeplats i heat ett och tiondeplats i heat två. Här vann Kevin Horgmo, Lunner Motorsport, båda heaten.

I damklassen vann irländskan Natalie Kane båda heaten.

Därmed har vi passerat halvvägs i årets SM-serie. Tre återstår, närmast den som arrangeras av Haninge MK den 8 augusti.

Tia i första heatet, tolva i andra. Två placeringar som får anses vara kännetecknande för totaltians säsong så här långt.

Hans sammanlagt tjugo poäng i Tomelilla gör att Gustavsson passerar lagkamraten Rikard Hansson i totalen, Carlsborgsföraren som fick en tung start där han bröt det första heatet efter sex varv, men åkte i mål på placeringen bakom Gustavsson i det andra.

Där öppnade Tibro MK-föraren Calle Sjöö optimistiskt, men föll sedan ner i fältet och fullbordade den lokala trippeln på placeringarna 12-14. I det första heatet blev Sjöö 17:e förare, med Robert Friberg, 18:e i heat två, på 16:e plats.

Har vunnit alla heat

Att ingen skulle rå på Filip Bengtsson får knappast anses vara en överraskning. Tomelillaföraren, som vunnit samtliga sex heat han ställt upp i den här säsongen, var helt överlägsen och vann båda MX1-heaten före Tom Johnsson, Kinds MK, som klar tvåa.

Martin Holm, Tibro MK, blev dagens femte bästa poängplockare i 125 U-klassen efter sjundeplats i heat ett och tiondeplats i heat två. Här vann Kevin Horgmo, Lunner Motorsport, båda heaten.

I damklassen vann irländskan Natalie Kane båda heaten.

Därmed har vi passerat halvvägs i årets SM-serie. Tre återstår, närmast den som arrangeras av Haninge MK den 8 augusti.