20 jul 2015 17:53

20 jul 2015 17:53

Skövdeskytt slog till med guld på SM

BÅGSKYTTE: Fin triumf för Mikael Johansson

Mikael Johansson blev tvåa på SM förra året, men toppade det i år när han tog guld i Borlänge.

– Det var blåsigt och svårskjutet, men det gick bra ändå. Jättekul, säger Johansson.

Tillsammans med Stig Svensson var Mikael Johansson Skövdes bidrag på tävlingarna i Borlänge. Mikael tävlar i Master herrar recurve – för skyttar över 50 år – och lyckades ta sig hela vägen till guld. Den svåra vinden ställde till det, men Mikael sköt bra trots de tuffa förutsättningarna.

I semifinalen besegrades Börje Jonsson från Växjö med 6–2 och i finalen ställdes han mot Jan Welander från Roslagens BK. Där slutade det 7–2 i Skövdeskyttens favör.

Stig Svensson tävlade i master herrar compound, men hamnade precis utanför pallen på en fjärdeplats. I semifinalen föll han i särskjutning mot Dan Södersten från Kil i semifinalen och fick sedan även ge sig mot Mats Hallberg i matchen om bronset.

Tillsammans med Stig Svensson var Mikael Johansson Skövdes bidrag på tävlingarna i Borlänge. Mikael tävlar i Master herrar recurve – för skyttar över 50 år – och lyckades ta sig hela vägen till guld. Den svåra vinden ställde till det, men Mikael sköt bra trots de tuffa förutsättningarna.

I semifinalen besegrades Börje Jonsson från Växjö med 6–2 och i finalen ställdes han mot Jan Welander från Roslagens BK. Där slutade det 7–2 i Skövdeskyttens favör.

Stig Svensson tävlade i master herrar compound, men hamnade precis utanför pallen på en fjärdeplats. I semifinalen föll han i särskjutning mot Dan Södersten från Kil i semifinalen och fick sedan även ge sig mot Mats Hallberg i matchen om bronset.