22 jul 2015 21:42

22 jul 2015 21:42

Skövde AIK ute ur cupen

FOTBOLL: Tenhult vann klart på hemmaplan

Utslaget. Skövde AIK:s resa i Svenska cupen blev bara en omgång lång.
På bortaplan mot Tenhult fick laget respass ur cupen efter förlust med 1–4.
– Ett lag vi ska slå normalt sett, men då måste alla bidra, tycker SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Precis som SAIK så spelar Tenhult i division 2 och de ligger för närvarande på tionde plats i den västra tvåan, men nu var det cupspel som gällde och hemma på Kabevallen visade sig Tenhult vara det starkaste laget när Skövde AIK gästade. Framför allt var SAIK svaga före paus.

– Det är första halvlek som sätter sin prägel och vi sätter oss i en situation som blir jobbig, fortsätter Charbel.

Tidig ledning

Redan efter åtta minuter kopplade hemmalaget grepp när man satte 1–0, men innan det hade SAIK varit nära ett ledningsmål. En hörna höll så när på att resultera, men Tenhult rensade undan på mållinjen. SAIK hade ytterligare några chanser i den första halvleken, men saknade den rätta skärpan och i stället var det Tenhult som gjorde 2–0 på nick sju minuter före pausen.

Tufft för Skövde som fick gå till vilan med två mål upp och läget blev knappast bättre tio minuter in på den andra halvleken när Tenhult fick straff och satte trean bakom Mirza Kalijundzic. Än värre blev det i den 74 minuten när Tenhult ökade till 4–0 och då var det ridå ner för bortalaget. Visserligen reducerade SAIK till 4–1 genom Florian Brahimi strax därefter, men mer spännande än så blev det inte. SAIK hade en chans att reducera en gång till, men lyckades inte och Tenhult kunde kontrollera slutskedet.

– Vi försökte ändå i den andra halvleken och gav inte upp. Även om det stod 4–0 så fortsatte vi, men då hade vi redan satt oss i en svår situation, menar SAIK-tränaren.

SAIK:s cupspel är över för den här gången och nu får man i stället fokusera helt på seriespelet där man ligger femma i den norra tvåan inför höstens tolv matcher.

– Klart att det hade varit roligt att gå vidare och intressant att se vilka vi hade fått möta i nästa omgång, men så är det i cup. Det är vinna eller försvinna och om man inte är tillräckligt bra så får man ta det, avslutar Charbel.

Mål, SAIK: Florian Brahimi.

Precis som SAIK så spelar Tenhult i division 2 och de ligger för närvarande på tionde plats i den västra tvåan, men nu var det cupspel som gällde och hemma på Kabevallen visade sig Tenhult vara det starkaste laget när Skövde AIK gästade. Framför allt var SAIK svaga före paus.

– Det är första halvlek som sätter sin prägel och vi sätter oss i en situation som blir jobbig, fortsätter Charbel.

Tidig ledning

Redan efter åtta minuter kopplade hemmalaget grepp när man satte 1–0, men innan det hade SAIK varit nära ett ledningsmål. En hörna höll så när på att resultera, men Tenhult rensade undan på mållinjen. SAIK hade ytterligare några chanser i den första halvleken, men saknade den rätta skärpan och i stället var det Tenhult som gjorde 2–0 på nick sju minuter före pausen.

Tufft för Skövde som fick gå till vilan med två mål upp och läget blev knappast bättre tio minuter in på den andra halvleken när Tenhult fick straff och satte trean bakom Mirza Kalijundzic. Än värre blev det i den 74 minuten när Tenhult ökade till 4–0 och då var det ridå ner för bortalaget. Visserligen reducerade SAIK till 4–1 genom Florian Brahimi strax därefter, men mer spännande än så blev det inte. SAIK hade en chans att reducera en gång till, men lyckades inte och Tenhult kunde kontrollera slutskedet.

– Vi försökte ändå i den andra halvleken och gav inte upp. Även om det stod 4–0 så fortsatte vi, men då hade vi redan satt oss i en svår situation, menar SAIK-tränaren.

SAIK:s cupspel är över för den här gången och nu får man i stället fokusera helt på seriespelet där man ligger femma i den norra tvåan inför höstens tolv matcher.

– Klart att det hade varit roligt att gå vidare och intressant att se vilka vi hade fått möta i nästa omgång, men så är det i cup. Det är vinna eller försvinna och om man inte är tillräckligt bra så får man ta det, avslutar Charbel.

Mål, SAIK: Florian Brahimi.