22 jul 2015 15:50

22 jul 2015 15:52

Svensk seger i softboll-EM

SOFTBOLL

Sverige är åter en vinnare i softboll-EM.
På onsdagen besegrades Slovenien med hela 11–4 i den första fortsättningsmatchen.

Sverige avslutade det första gruppspelet med två raka förluster – mot Holland och Tyskland – men inledde det andra gruppspelet på bästa sätt när Slovenien besegrades. Det blev klara siffror, men det var en tuff match som inte avgjordes förrän på slutet.

Sverige spelar om placeringarna nio till 16 och är i en grupp som förutom Slovenien även innehåller Grekland och Polen. De båda möter Sverige på torsdagen då det väntar dubbla matcher. Först spelar Sverige mot Grekland på förmiddagen innan Polen står för motståndet på eftermiddagen.

Efter det stundar en avgörande placeringsmatch på fredag där det avgörs vilken Sveriges slutliga plats i mästerskapet blir, men vinner Sverige mot Grekland och Polen så har man chansen att bli nia.

Sverige avslutade det första gruppspelet med två raka förluster – mot Holland och Tyskland – men inledde det andra gruppspelet på bästa sätt när Slovenien besegrades. Det blev klara siffror, men det var en tuff match som inte avgjordes förrän på slutet.

Sverige spelar om placeringarna nio till 16 och är i en grupp som förutom Slovenien även innehåller Grekland och Polen. De båda möter Sverige på torsdagen då det väntar dubbla matcher. Först spelar Sverige mot Grekland på förmiddagen innan Polen står för motståndet på eftermiddagen.

Efter det stundar en avgörande placeringsmatch på fredag där det avgörs vilken Sveriges slutliga plats i mästerskapet blir, men vinner Sverige mot Grekland och Polen så har man chansen att bli nia.