23 jul 2015 06:00

23 jul 2015 06:00

Kullingstrofén lockar närmare 200 förare

RALLY

På lördag är det dags för Kullingstrofén, med start från Herrljunga Folkets Park och 197 bilar är anmälda i elva olika klasser.

Tävlingen är det största årligen återkommande rallyt i våra trakter och ingår i Mega Rally Cup och tack vare att det också ingår i Svenska Rallycupen så kommer några av landets bästa förare till start. Fjolårets svenske mästare, Jerker Axelsson från Trollhättan i en Subaru, är favorit och satsar på att vinna Kullingstrofén för första gången.

Duktiga utmanare

Bland 16 förare till i A-förarnas fyrhjulsdrivna klass finns det ett antal bra utmanare, som Ludvikas Robin Friberg i en Citroen DS3 R5 och Simrishamns Joachim Grahn i en Ford Focus WRC och hemmahoppet Bengt Abrahamsson, som vunnit rallyt tre gånger, 2006, 2007 och 2013. Då körde Bengt en Mitsubishi Lancer, men nu är han anmäld till start i en ny Mitsubishi R5. I klassen kör också Götenes Emil Tigerberg.

41 förare

I tvåhjulsdrivna A-klassen är det 41 förare till start och svårt att utse någon klar favorit. Vinnaren kan finnas bland dessa fem: Jimmy Olsson Storfors och Daniel Damberg Motala i Volvo 940, Mikael Ericsson Sollebrunn och Kristian Johansson Svenljunga i VW Golf och Johan Carlsson Degerfors i en Citroen DS3. Lokala utmanare är Kullings Jimmy Wessbo och Lars Engström, Varas Johan Nilsson och Bengt Carlsson och Öglundas Jonas Sandgren.

Fem specialsträckor

I B 4WD kör tre lokala förare, Falköpings MK:s Jesper Ödberg och Andreas Arwidson och Skövde MK:s Roland Åkeson och i B 2WD Falköpings MK:s Christopher Sundberg och Kent Johansson. Rallyt avgörs på fem specialsträckor på grus, som tillsammans mäter 47 kilometer.

Tävlingen är det största årligen återkommande rallyt i våra trakter och ingår i Mega Rally Cup och tack vare att det också ingår i Svenska Rallycupen så kommer några av landets bästa förare till start. Fjolårets svenske mästare, Jerker Axelsson från Trollhättan i en Subaru, är favorit och satsar på att vinna Kullingstrofén för första gången.

Duktiga utmanare

Bland 16 förare till i A-förarnas fyrhjulsdrivna klass finns det ett antal bra utmanare, som Ludvikas Robin Friberg i en Citroen DS3 R5 och Simrishamns Joachim Grahn i en Ford Focus WRC och hemmahoppet Bengt Abrahamsson, som vunnit rallyt tre gånger, 2006, 2007 och 2013. Då körde Bengt en Mitsubishi Lancer, men nu är han anmäld till start i en ny Mitsubishi R5. I klassen kör också Götenes Emil Tigerberg.

41 förare

I tvåhjulsdrivna A-klassen är det 41 förare till start och svårt att utse någon klar favorit. Vinnaren kan finnas bland dessa fem: Jimmy Olsson Storfors och Daniel Damberg Motala i Volvo 940, Mikael Ericsson Sollebrunn och Kristian Johansson Svenljunga i VW Golf och Johan Carlsson Degerfors i en Citroen DS3. Lokala utmanare är Kullings Jimmy Wessbo och Lars Engström, Varas Johan Nilsson och Bengt Carlsson och Öglundas Jonas Sandgren.

Fem specialsträckor

I B 4WD kör tre lokala förare, Falköpings MK:s Jesper Ödberg och Andreas Arwidson och Skövde MK:s Roland Åkeson och i B 2WD Falköpings MK:s Christopher Sundberg och Kent Johansson. Rallyt avgörs på fem specialsträckor på grus, som tillsammans mäter 47 kilometer.