27 jul 2015 15:30

27 jul 2015 15:32

Cupdags för IFK Skövde

FOTBOLL: Ställs mot Götene IF på bortaplan

Det går kräftgång för IFK Skövde i seriespelet men på tisdagskvällen väntar en annan tävlingsform för de blåvita. IFK gör då entré i Svenska cupen när de möter Götene IF på bortaplan i den första omgången.

– Vi får se vad vi kan hitta på. Det vore riktigt skönt med en seger och det skulle kunna bli starten på något bra för oss. Men framför allt får vi åka dit och försöka göra en bra match över 90 minuter, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac.

IFK Skövde har det kämpigt i botten av division 2 norra Götaland den här säsongen. Laget är seriejumbo med bara tre inspelade poäng och är fortfarande utan någon seger på 15 spelade matcher. När seriespelet återstartade i helgen ställdes IFK Skövde mot Örebrolaget Karlslunds IF men det blev inte något trendbrott utan i stället en 0–3-förlust.

– Vi skapade minst lika många målchanser som dom men vi tog inte vara på våra lägen, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac.

Kanske kan den negativa trenden brytas på tisdagskvällen? Då är det dags för en ny match när de blåvita går in i Svenska cupen. Där ställs de mot Götene IF, mittenlag i division 3 mellersta Götaland, i den första omgången av cupen.

– Det känns bra att få spela något annat med tanke på vår situation. Tyvärr har vi problem med skador i laget så vi får se hur vi formerar oss. Vi kan nog komma att släppa in yngre killar i laget som visat framfötterna men som inte har fått så mycket speltid i serien.

– Götene har fysiskt stora killar i laget och spelar en väldigt tung fotboll. Vi får se hur vi kommer att klara oss mot dom, fortsätter IFK-tränaren.

Mattias Ivarsson som nyligen anslöt till IFK återfinns i truppen men däremot återstår en del pappersexercis kring Arbitrim Suljevs övergång. Igor Babovic kan tillkomma i truppen medan George David dras med skadeproblem.

IFK Skövde: Tom Cengiz, Adam Andersson, Ninos Ebrahim, Fredrik Andersson, Peter Eng, Jasmin Sekic, Elmar Abraham, Hanna Abraham, George David, Amer Ibrahimovic, Mattias Ivarsson, Axel Sjöman, Arian Domi, Karl-Herman Andersson, Aldin Barakovic, Olle Emanuelsson.

– Vi får se vad vi kan hitta på. Det vore riktigt skönt med en seger och det skulle kunna bli starten på något bra för oss. Men framför allt får vi åka dit och försöka göra en bra match över 90 minuter, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac.

IFK Skövde har det kämpigt i botten av division 2 norra Götaland den här säsongen. Laget är seriejumbo med bara tre inspelade poäng och är fortfarande utan någon seger på 15 spelade matcher. När seriespelet återstartade i helgen ställdes IFK Skövde mot Örebrolaget Karlslunds IF men det blev inte något trendbrott utan i stället en 0–3-förlust.

– Vi skapade minst lika många målchanser som dom men vi tog inte vara på våra lägen, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac.

Kanske kan den negativa trenden brytas på tisdagskvällen? Då är det dags för en ny match när de blåvita går in i Svenska cupen. Där ställs de mot Götene IF, mittenlag i division 3 mellersta Götaland, i den första omgången av cupen.

– Det känns bra att få spela något annat med tanke på vår situation. Tyvärr har vi problem med skador i laget så vi får se hur vi formerar oss. Vi kan nog komma att släppa in yngre killar i laget som visat framfötterna men som inte har fått så mycket speltid i serien.

– Götene har fysiskt stora killar i laget och spelar en väldigt tung fotboll. Vi får se hur vi kommer att klara oss mot dom, fortsätter IFK-tränaren.

Mattias Ivarsson som nyligen anslöt till IFK återfinns i truppen men däremot återstår en del pappersexercis kring Arbitrim Suljevs övergång. Igor Babovic kan tillkomma i truppen medan George David dras med skadeproblem.

IFK Skövde: Tom Cengiz, Adam Andersson, Ninos Ebrahim, Fredrik Andersson, Peter Eng, Jasmin Sekic, Elmar Abraham, Hanna Abraham, George David, Amer Ibrahimovic, Mattias Ivarsson, Axel Sjöman, Arian Domi, Karl-Herman Andersson, Aldin Barakovic, Olle Emanuelsson.