29 jul 2015 18:29

29 jul 2015 18:29

Axelsson segrade i Marstrand

SEGLING: SM-guld till Karlsborg

Carlsborgs segelsällskap tog hem SM- guldet under tävlingar i Marstrand förra helgen.
Nu väntar nya tävlingar med ännu tuffare motstånd.

För andra året i rad vann Petter Axelsson, tillsammans med Fredrik Åstrand och Christer Sörvik guld i CB66 racer- klassen. Under tre dagar med hårda vindar var det tätt i toppen. Med en poängs marginal före tvåan lyckades Alten Sports Club stå som slutsegrare.

– Vi kör en bana två gånger som tar cirka 45 minuter per gång. Tolv race var planerade men på grund av mycket blåst körde vi tio gånger. Därefter räknar man ihop poängplaceringarna, ett race får man räkna bort, berättar Petter Axelsson.

Tufft motstånd

Vinsten innebär att laget är kvalificerade till nya tävlingar. Alla som vunnit något SM i segling under det gångna året möter varandra i båtklassen J70 den 17-18 oktober i Båstad.

– Vi var med där förra året också och då blev vi nia men då var den båten helt ny för oss. Nu ska vi träna innan så att vi kan behärska den på ett bra sätt. Vi har förhoppningar att gå till final men det är extremt bra motstånd med bland annat os- deltagare, förklarar Petter.

Leder Europaligan

I höst väntar också en fortsättning på Europaligan, en tävling som avgörs på olika ställen varje tillfälle och där ligan tillhandahåller båtar.

– Senaste gången var i Marstrand för några veckor sedan och då vann vi den etappen. Nästa gång är det i Stockholm och sedan är finalen i Italien. Just nu leder vi ligan, säger Petter.

För andra året i rad vann Petter Axelsson, tillsammans med Fredrik Åstrand och Christer Sörvik guld i CB66 racer- klassen. Under tre dagar med hårda vindar var det tätt i toppen. Med en poängs marginal före tvåan lyckades Alten Sports Club stå som slutsegrare.

– Vi kör en bana två gånger som tar cirka 45 minuter per gång. Tolv race var planerade men på grund av mycket blåst körde vi tio gånger. Därefter räknar man ihop poängplaceringarna, ett race får man räkna bort, berättar Petter Axelsson.

Tufft motstånd

Vinsten innebär att laget är kvalificerade till nya tävlingar. Alla som vunnit något SM i segling under det gångna året möter varandra i båtklassen J70 den 17-18 oktober i Båstad.

– Vi var med där förra året också och då blev vi nia men då var den båten helt ny för oss. Nu ska vi träna innan så att vi kan behärska den på ett bra sätt. Vi har förhoppningar att gå till final men det är extremt bra motstånd med bland annat os- deltagare, förklarar Petter.

Leder Europaligan

I höst väntar också en fortsättning på Europaligan, en tävling som avgörs på olika ställen varje tillfälle och där ligan tillhandahåller båtar.

– Senaste gången var i Marstrand för några veckor sedan och då vann vi den etappen. Nästa gång är det i Stockholm och sedan är finalen i Italien. Just nu leder vi ligan, säger Petter.

  • Frans Nilsson