29 jul 2015 21:00

29 jul 2015 22:15

Skövde AIK aktiverar ungdomar

FOTBOLL: Idrottskollo i Södra Ryd

I dagarna tre har Skövde AIK genomfört ett idrottskollo för ungdomar i Södra Ryd.
– Vi vill hjälpa till och aktivera ungdomar på sommaren, säger klubbchefen Per Åstemo.

Det är Skövde AIK i samarbete med Skövdebostäder som från måndag till onsdag den här veckan har genomfört ett idrottskollo i Södra Ryd. Förutom fotboll har även bowling och baseboll stått på dagordningen.

– Det är något nytt för i år som vi har startat upp för att engagera ungdomar i olika aktiviteter under sommaren, säger Skövde AIK:s klubbchef Per Åstemo.

– Tyvärr har det inte varit så många deltagare. Det beror dels på att det är första gången och dels på att vädret inte har varit det bästa. Men vi kommer att köra det här även nästa år enligt samma koncept och förhoppningsvis kan vi också bygga ut det ytterligare, fortsätter Åstemo.

Han hoppas på att i framtiden kunna gå ihop med andra föreningar och genomdriva ett mer omfattande idrottskollo över en längre tid.

– Det idealiska hade varit att arrangera det här i några veckor, kanske under en månad, och även få med Flamman i Ryd i det här projektet.

Ett tiotal ungdomar i åldrarna sju till elva år har deltagit i år men Åstemo hoppas på en ökning till nästa sommar. SAIK:s seniorspelare Sargon Abraham och Bilos Yonakhir har haft ansvaret för de olika aktiviteterna.

Det är Skövde AIK i samarbete med Skövdebostäder som från måndag till onsdag den här veckan har genomfört ett idrottskollo i Södra Ryd. Förutom fotboll har även bowling och baseboll stått på dagordningen.

– Det är något nytt för i år som vi har startat upp för att engagera ungdomar i olika aktiviteter under sommaren, säger Skövde AIK:s klubbchef Per Åstemo.

– Tyvärr har det inte varit så många deltagare. Det beror dels på att det är första gången och dels på att vädret inte har varit det bästa. Men vi kommer att köra det här även nästa år enligt samma koncept och förhoppningsvis kan vi också bygga ut det ytterligare, fortsätter Åstemo.

Han hoppas på att i framtiden kunna gå ihop med andra föreningar och genomdriva ett mer omfattande idrottskollo över en längre tid.

– Det idealiska hade varit att arrangera det här i några veckor, kanske under en månad, och även få med Flamman i Ryd i det här projektet.

Ett tiotal ungdomar i åldrarna sju till elva år har deltagit i år men Åstemo hoppas på en ökning till nästa sommar. SAIK:s seniorspelare Sargon Abraham och Bilos Yonakhir har haft ansvaret för de olika aktiviteterna.