30 jul 2015 19:55

01 aug 2015 11:35

Majsan om Thomsens avhopp: "Det är jättetråkigt"

HANDBOLL: "Majsan" om förbundskaptenen Helle Thomsens avhopp

Det slog ner som en bomb i onsdags. Förbundskaptenen Helle Thomsen avgår trots att hon hade ett år kvar på kontraktet och varit med och lett blågult till flera framgångar. Skövdes landslagsstjärna Anna-Maria ”Majsan” Johansson beklagar avhoppet som för henne kom plötsligt.

I onsdags meddelade Helle Thomsen att hon lämnar sitt uppdrag som förbundskapten med omedelbar verkan.

Ett avhopp som Skövde HF:s landslagsstjärna Anna-Maria ”Majsan” Johansson beklagar.

– Det är verkligen jättetråkigt. Hon har på sin korta tid i landslaget bidragit stort och betytt otroligt mycket för oss spelare, säger ”Majsan” till SLA.

– Hon är den bästa tränaren som jag har haft. Jag tycker att det är så trist att hon lämnar. Hon är en riktigt bra handbollstränare på alla sätt och var oerhört populär bland spelarna där hon hade ett stort förtroende, fortsätter hon.

Helle Thomsen tillträdde sin tjänst som förbundskapten den 1 juni 2014 och hann med att leda Sverige till EM-brons förra året och så sent som i somras kvalificera Sverige till VM efter seger i dubbelmötet med Kroatien i kvalspelet.

Den 44-åriga danska lämnar därmed blågult efter bara knappt ett år. Enligt Helle Thomsen fungerade inte samarbetet med Thomas Sivertsson som hon delade huvudansvaret med. Thomsen sade sig inte ha samma handbollsfilosofi som Sivertsson och valde därför att sluta. Ett beslut som förvånade ”Majsan” när hon fick reda på beskedet.

– Det var väldigt överraskande och det slog verkligen ner som en bomb. Jag tycker att det är riktigt synd att det har blivit så här, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte haft det här på känn och haft någon aning om det. Förbundskaptenerna har hållit allt sinsemellan.

Nu tar i stället Thomas Sivertsson över huvudansvaret och fortsätter ensam som förbundskapten.

– Vi får göra det bästa av det och tänka framåt men det är klart att det är jättetråkigt att det har blivit så här.

I onsdags meddelade Helle Thomsen att hon lämnar sitt uppdrag som förbundskapten med omedelbar verkan.

Ett avhopp som Skövde HF:s landslagsstjärna Anna-Maria ”Majsan” Johansson beklagar.

– Det är verkligen jättetråkigt. Hon har på sin korta tid i landslaget bidragit stort och betytt otroligt mycket för oss spelare, säger ”Majsan” till SLA.

– Hon är den bästa tränaren som jag har haft. Jag tycker att det är så trist att hon lämnar. Hon är en riktigt bra handbollstränare på alla sätt och var oerhört populär bland spelarna där hon hade ett stort förtroende, fortsätter hon.

Helle Thomsen tillträdde sin tjänst som förbundskapten den 1 juni 2014 och hann med att leda Sverige till EM-brons förra året och så sent som i somras kvalificera Sverige till VM efter seger i dubbelmötet med Kroatien i kvalspelet.

Den 44-åriga danska lämnar därmed blågult efter bara knappt ett år. Enligt Helle Thomsen fungerade inte samarbetet med Thomas Sivertsson som hon delade huvudansvaret med. Thomsen sade sig inte ha samma handbollsfilosofi som Sivertsson och valde därför att sluta. Ett beslut som förvånade ”Majsan” när hon fick reda på beskedet.

– Det var väldigt överraskande och det slog verkligen ner som en bomb. Jag tycker att det är riktigt synd att det har blivit så här, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte haft det här på känn och haft någon aning om det. Förbundskaptenerna har hållit allt sinsemellan.

Nu tar i stället Thomas Sivertsson över huvudansvaret och fortsätter ensam som förbundskapten.

– Vi får göra det bästa av det och tänka framåt men det är klart att det är jättetråkigt att det har blivit så här.