30 jul 2015 20:20

30 jul 2015 20:30

Sverige föll mot Egypten

HANDBOLL: U21-landslaget missar semifinalen

Efter ett riktigt drama är det klart att Sverige inte får spela semifinal i U21-VM i handboll. Kvartsfinalen mot Egypten slutade 27–28.

”Det här var verkligen inte roligt. Det var riktigt tungt, och mycket uppförsbacke i dag. Egypten är ju väldigt skickliga i sina tempoväxlingar och väldigt individuellt starka i man mot man-spel”, skriver förbundskaptenen Jan ”Proppen” Karlsson i ett pressmeddelande.

I slutet av matchen såg Sverige ut att vinna och gå vidare till semifinal. Med mindre än fem minuter kvar ledde laget med 27–26, men sedan spikade Egyptens målvakt igen. Egypten kunde i stället hitta rätt med två bollar och avgöra den täta tillställningen.

”Det var uppfartsbacke som sagt, och lite tungt. Vi har sju utvisningar emot oss, och åtta straffar, och de har noll på båda”, säger Karlsson.

Nu väntar placeringsmatch mot Rumänien för blågult på fredag.

”Det här var verkligen inte roligt. Det var riktigt tungt, och mycket uppförsbacke i dag. Egypten är ju väldigt skickliga i sina tempoväxlingar och väldigt individuellt starka i man mot man-spel”, skriver förbundskaptenen Jan ”Proppen” Karlsson i ett pressmeddelande.

I slutet av matchen såg Sverige ut att vinna och gå vidare till semifinal. Med mindre än fem minuter kvar ledde laget med 27–26, men sedan spikade Egyptens målvakt igen. Egypten kunde i stället hitta rätt med två bollar och avgöra den täta tillställningen.

”Det var uppfartsbacke som sagt, och lite tungt. Vi har sju utvisningar emot oss, och åtta straffar, och de har noll på båda”, säger Karlsson.

Nu väntar placeringsmatch mot Rumänien för blågult på fredag.