03 aug 2015 21:34

03 aug 2015 22:08

IFK Falköping vann direkt

FOTBOLL: Division 3 mellersta Götaland

IFK Falköping vann direkt när seriespelet drog i gång igen. Bottenlaget Vara SK avfärdades med 2–1 (2–0) hemma på Odenplan.

IFK Falköping kunde ta ledningen efter en kvarts spel sedan hemmalaget fått straff och Fisnik Menxhiqi inte gjort något misstag från elvameterspunkten. I slutminuterna av den första halvleken utökade sedan Johan Siggesson ledningen till 2–0. Det var i underkant efter de första 45 minuterna.

Med 17 minuter kvar att spela kunde sedan gästande Vara SK reducera på en hörna. Det stod sig matchen ut och IFK Falköping inkasserade därmed tre viktiga poäng.

IFK smyger med i toppen bakom serieledande Gunnilse IS som har seglat ifrån. Fyra lag primärt, IFK Falköping inkluderat, gör upp om att lägga beslag på andra platsen som berättigar kvalspel till division 2.

Redan på lördag väntar en ny match, den också på hemmaplan, för IFK Falköping som då möter ett annat bottenlag i Lerums IS.

Mål: IFK Falköping: Fisnik Menxhiqi, Johan Siggesson.

IFK Falköping kunde ta ledningen efter en kvarts spel sedan hemmalaget fått straff och Fisnik Menxhiqi inte gjort något misstag från elvameterspunkten. I slutminuterna av den första halvleken utökade sedan Johan Siggesson ledningen till 2–0. Det var i underkant efter de första 45 minuterna.

Med 17 minuter kvar att spela kunde sedan gästande Vara SK reducera på en hörna. Det stod sig matchen ut och IFK Falköping inkasserade därmed tre viktiga poäng.

IFK smyger med i toppen bakom serieledande Gunnilse IS som har seglat ifrån. Fyra lag primärt, IFK Falköping inkluderat, gör upp om att lägga beslag på andra platsen som berättigar kvalspel till division 2.

Redan på lördag väntar en ny match, den också på hemmaplan, för IFK Falköping som då möter ett annat bottenlag i Lerums IS.

Mål: IFK Falköping: Fisnik Menxhiqi, Johan Siggesson.