04 aug 2015 22:00

04 aug 2015 22:00

Enkla mål blev Skövde KIK:s fall

FOTBOLL: Skövde KIK räckte inte till

Skövde KIK föll med 0–4 (0–1) mot serieledande Holmalunds IF när seriespelet drog i gång igen.

– Vi får glädja oss åt de första 60 minuterna där jag tycker vi hittar tillbaka till vårt vägvinnande spel, säger Skövdetränaren Mikael Haglund efter förlusten på tisdagskvällen.

Efter tre raka förluster innan sommaruppehållet behövde Skövde KIK få till ett trendbrott när seriespelet drog i gång igen på tisdagskvällen.

Blev det någon uppryckning i bortamötet med serieledande Holmalunds IF på Brogårdsvallen i Alingsås?

Ja, det får man säga även om det vare sig blev några mål eller poäng.

– Jag tycker att vi äger den första halvleken till fullo. Vi studsar verkligen tillbaka till det spel som vi visat upp tidigare under säsongen när vi har tagit våra segrar. Vi skapar massor av målchanser men har förbaskat svårt att trycka dit bollen, säger Skövdetränaren Mikael Haglund.

I stället var det hemmalaget Holmalund som kunde ta ledningen efter dryga halvtimmens spel.

– Vi blir straffade på en hörna där vi inte är tillräckligt aggressiva. De tillåts skjuta bollen två gånger om innan den går in i mål och där måste vi vara rejälare och få bort bollen, fortsätter Haglund.

Sett till chanserna borde gästerna ha lett i halvtid, enligt Haglund men Skövdetjejerna var inte alltför nedslagna i pausvilan utan repade mod och hade inte gett upp.

– Jag tycker att vi fortsätter att spela bra under den första kvarten av andra halvlek men sedan åker vi på ett nytt baklängesmål på en ny hörna. Det är en tilltrasslad situation och bollen går in efter flipperspel.

– Där går luften ur oss men jag lider verkligen med tjejerna över att vi inte kan få in något mål. 2–0 känns verkligen som en örfil. Sedan viker vi ner oss på slutet och det blir en reaktion på de här förlusterna som vi har haft innan. Det är som att historien upprepar sig på något sätt, fortsätter Haglund.

Skövde KIK försökte men räckte inte till och bjöd på för billiga mål.

– De får två otroligt enkla mål och det har man inte råd med om man ska ta poäng mot Holmalund. Samtidigt får vi glädja oss åt de första 60 minuterna där jag tycker vi hittar tillbaka till vårt vägvinnande spel. Kan vi ta med oss det och lyckas få utdelning i matcherna kommer vi att kunna vinna matcher igen.

Återstår att se om det kan bli fallet när laget möter Mossens BK på bortaplan på söndag.

Efter tre raka förluster innan sommaruppehållet behövde Skövde KIK få till ett trendbrott när seriespelet drog i gång igen på tisdagskvällen.

Blev det någon uppryckning i bortamötet med serieledande Holmalunds IF på Brogårdsvallen i Alingsås?

Ja, det får man säga även om det vare sig blev några mål eller poäng.

– Jag tycker att vi äger den första halvleken till fullo. Vi studsar verkligen tillbaka till det spel som vi visat upp tidigare under säsongen när vi har tagit våra segrar. Vi skapar massor av målchanser men har förbaskat svårt att trycka dit bollen, säger Skövdetränaren Mikael Haglund.

I stället var det hemmalaget Holmalund som kunde ta ledningen efter dryga halvtimmens spel.

– Vi blir straffade på en hörna där vi inte är tillräckligt aggressiva. De tillåts skjuta bollen två gånger om innan den går in i mål och där måste vi vara rejälare och få bort bollen, fortsätter Haglund.

Sett till chanserna borde gästerna ha lett i halvtid, enligt Haglund men Skövdetjejerna var inte alltför nedslagna i pausvilan utan repade mod och hade inte gett upp.

– Jag tycker att vi fortsätter att spela bra under den första kvarten av andra halvlek men sedan åker vi på ett nytt baklängesmål på en ny hörna. Det är en tilltrasslad situation och bollen går in efter flipperspel.

– Där går luften ur oss men jag lider verkligen med tjejerna över att vi inte kan få in något mål. 2–0 känns verkligen som en örfil. Sedan viker vi ner oss på slutet och det blir en reaktion på de här förlusterna som vi har haft innan. Det är som att historien upprepar sig på något sätt, fortsätter Haglund.

Skövde KIK försökte men räckte inte till och bjöd på för billiga mål.

– De får två otroligt enkla mål och det har man inte råd med om man ska ta poäng mot Holmalund. Samtidigt får vi glädja oss åt de första 60 minuterna där jag tycker vi hittar tillbaka till vårt vägvinnande spel. Kan vi ta med oss det och lyckas få utdelning i matcherna kommer vi att kunna vinna matcher igen.

Återstår att se om det kan bli fallet när laget möter Mossens BK på bortaplan på söndag.