04 aug 2015 17:15

04 aug 2015 17:21

Härligt mottagande för Thomas efter Special Olympics

HANDIKAPPIDROTT: Hemma igen efter Special Olympics

Skövdebowlaren Thomas Andersson kom hem från Special Olympics med tre medaljer och fick ett härligt mottagande i Skövde. Lagkamrater i Klotrullarnas BK och vänner ville alla hylla honom vid ankomsten.
– Det har varit ett helt underbart äventyr, säger han.

Thomas Andersson från Skövde kom hem med tre bowlingmedaljer och härliga minnen från Special Olympics i Los Angeles, USA.

– Det här kommer jag att njuta av väldigt länge för det här är det största som har hänt mig i mitt liv. Det här kommer jag inte glömma på många herrans år.

Han tog guld tillsammans med Alexander Engström från Köping i dubbel.

– Det var verkligen små marginaler. Vi vann med två futtiga poäng, berättar Thomas.

I lagtävlingen lyckades Thomas och Alexander tillsammans med Ann-Charlotte Persson från Landskrona och Louise Andersson Kierulf från Rönninge ta silver.

– Där var vi helt dominanta och vann klart.

I singelspelet tog han själv ett silver.

– Tyvärr var jag lite nervös så det gick inte lika bra som jag trodde det skulle gå. Jag hade inte spelat någon så här stor final i singel tidigare men jag är ändå väldigt nöjd över att kunna ta ett silver.

Han är mycket nöjd med tiden i Los Angeles.

– Det är det absolut största som har hänt mig någonsin. Det här hade jag inte trott. Jag trodde kanske att jag kunde ta någon medalj men jag skulle inte gråta om jag inte vann någon heller. Det här är det bästa som har hänt. Det är jättestort, säger Thomas och fortsätter:

– Det har varit ett helt underbart äventyr. Hela laget och hela gänget som har varit med inom olika idrotter har haft en jättefin gemenskap och samtidigt har vi haft väldigt roligt. Allt har verkligen varit jättebra.

På tisdagen tog lagkamrater och ledare i Klotrullarnas BK samt vänner emot honom när han kom med tåget från Stockholm efter lång flygresa.

– Vilket härligt mottagande. Det är helt sanslöst, tycker Thomas.

I Special Olympics deltar idrottare med intellektuella funktionshinder.

Thomas Andersson från Skövde kom hem med tre bowlingmedaljer och härliga minnen från Special Olympics i Los Angeles, USA.

– Det här kommer jag att njuta av väldigt länge för det här är det största som har hänt mig i mitt liv. Det här kommer jag inte glömma på många herrans år.

Han tog guld tillsammans med Alexander Engström från Köping i dubbel.

– Det var verkligen små marginaler. Vi vann med två futtiga poäng, berättar Thomas.

I lagtävlingen lyckades Thomas och Alexander tillsammans med Ann-Charlotte Persson från Landskrona och Louise Andersson Kierulf från Rönninge ta silver.

– Där var vi helt dominanta och vann klart.

I singelspelet tog han själv ett silver.

– Tyvärr var jag lite nervös så det gick inte lika bra som jag trodde det skulle gå. Jag hade inte spelat någon så här stor final i singel tidigare men jag är ändå väldigt nöjd över att kunna ta ett silver.

Han är mycket nöjd med tiden i Los Angeles.

– Det är det absolut största som har hänt mig någonsin. Det här hade jag inte trott. Jag trodde kanske att jag kunde ta någon medalj men jag skulle inte gråta om jag inte vann någon heller. Det här är det bästa som har hänt. Det är jättestort, säger Thomas och fortsätter:

– Det har varit ett helt underbart äventyr. Hela laget och hela gänget som har varit med inom olika idrotter har haft en jättefin gemenskap och samtidigt har vi haft väldigt roligt. Allt har verkligen varit jättebra.

På tisdagen tog lagkamrater och ledare i Klotrullarnas BK samt vänner emot honom när han kom med tåget från Stockholm efter lång flygresa.

– Vilket härligt mottagande. Det är helt sanslöst, tycker Thomas.

I Special Olympics deltar idrottare med intellektuella funktionshinder.