04 aug 2015 21:10

04 aug 2015 21:57

Viktoria hjälper Skövde KK

KONSTÅKNING: Helgesson har saddlat om

Konståkningsstjärnan Viktoria Helgesson lade skridskorna på hyllan efter den förra säsongen för att i stället inleda en ny karriär som tränare. Hon har en rad olika uppdrag runt om i Sverige men kommer också att bistå Skövde KK.

Viktoria Helgesson har en enastående tävlingskarriär bakom sig med framskjutna placeringar på såväl VM som EM men hon har även representerat Sverige på OS.

Hon valde att avsluta den aktiva karriären efter den förra säsongen och har nu tagit steget över till tränarsidan. 26-åringen har en rad olika uppdrag inom konståkning i Sverige och kommer fortsätta att arbeta för sin klubb Tibro KK. Men nu står det klart att hon även kommer att hjälpa till som tränare i Skövde KK tillsammans med Lou Lundbäck.

– Det känns roligt och inspirerande att Viktoria ska vara tränare hos oss tillsammans med Lou. Dessutom känner Lou och Viktoria varandra väl, de har både tränat och tävlat tillsammans och känt varandra i många år, säger Sara Frank som är ordförande i Skövde konståkningsklubb och fortsätter:

Ökat intresse

– Intresset för konståkning har ökat i Sverige och sporten drar till sig allt fler barn och ungdomar. Det har vi inte minst Viktoria och hennes framgångar att tacka för. Vårt mål är såklart att få fler att bli intresserade av att börja i konståkning.

Den här veckan arrangerar Skövde KK ett uppstartsläger i Billingehov med ett femtital åkare från olika klubbar i Skaraborg där Helgesson instruerar.

Viktoria Helgesson har en enastående tävlingskarriär bakom sig med framskjutna placeringar på såväl VM som EM men hon har även representerat Sverige på OS.

Hon valde att avsluta den aktiva karriären efter den förra säsongen och har nu tagit steget över till tränarsidan. 26-åringen har en rad olika uppdrag inom konståkning i Sverige och kommer fortsätta att arbeta för sin klubb Tibro KK. Men nu står det klart att hon även kommer att hjälpa till som tränare i Skövde KK tillsammans med Lou Lundbäck.

– Det känns roligt och inspirerande att Viktoria ska vara tränare hos oss tillsammans med Lou. Dessutom känner Lou och Viktoria varandra väl, de har både tränat och tävlat tillsammans och känt varandra i många år, säger Sara Frank som är ordförande i Skövde konståkningsklubb och fortsätter:

Ökat intresse

– Intresset för konståkning har ökat i Sverige och sporten drar till sig allt fler barn och ungdomar. Det har vi inte minst Viktoria och hennes framgångar att tacka för. Vårt mål är såklart att få fler att bli intresserade av att börja i konståkning.

Den här veckan arrangerar Skövde KK ett uppstartsläger i Billingehov med ett femtital åkare från olika klubbar i Skaraborg där Helgesson instruerar.