11 aug 2015 16:17

11 aug 2015 16:20

Foto: Erica Augustsson

Kamratskap viktig ingrediens på fotbollsskola

FOTBOLL: Populär vecka hos Ulvåkers IF

Nästan 100 ungdomar mellan tio och 13 år deltar på Ulvåkers IF:s fotbollsskola.
– Största vinsten med den här veckan är att vi bygger en gemenskap och kamratskap över de vanliga laggränserna. De här ungdomarna tränar två, tre gånger i veckan med sitt lag men här får de verkligen bredda sig och lära känna folk i olika åldrar, säger ledaren Johan Glimmervik.

Den här veckan arrangerar Ulvåkers IF sin årliga fotbollsskola på Åbrovallen och intresset är stort. 95 ungdomar, tjejer och killar, mellan tio och 13 år deltar från måndag till torsdag.

– Vi var 111 förra året men i år är vi något färre. Ändå är vi nästan 100 barn här och Stöpenskolans upptagningsområdet har vi inriktat oss på, säger ledaren Henning Persson.

20 ungdomsledare från Ulvåkers IF I åldrarna 15–18 år hjälper till under veckan och det är ofta ungdomar som själva varit med en gång i tiden.

Många aktiviteter

Det här året har klubben minskat ner veckan med en dag. Det är verkligen heldagar med frukost, lunch, fotboll och andra aktiviteter.

– Det primära är en mångkamp som vi har under veckan med många fotbollsaktiviteter där ungdomar lagvis eller gruppvis samlar poäng. Sedan avslutas allt på badet i arenan på torsdag med en stafett. Det blir en viss tävling i alla aktiviteter under den här veckan, säger Persson och fortsätter:

– Sedan har vi andra stående aktiviteter. Svenska kyrkan är ute och pratar om schysst spel, kamratskap och värdegrundsfrågor. Det är viktiga frågor och det har gått jättebra. Sedan har vi även Västergötlands fotbollsförbund som är här i dag (läs tisdag) i form av Peo Carlsson som håller i träningen.

De flesta av deltagarna kommer ifrån Ulvåkers IF och det är ett medvetet val.

– Det här har blivit mer och mer populärt. Det har spridits mer och mer även till grannklubbarna och därför kände vi i år att vi måste få ta hand om våra egna deltagare först och främst så att de har chansen att få vara med, säger en annan ledare, Johan Glimmervik som värdesätter veckan.

– Man känner att de bryr sig lite mer om de andra lagen och hur det går för dem. Föreningen växer och ungdomarna får här en större kontaktyta och bättre gemenskap över åldersgränserna.

Kamratskap det viktiga

Det primära är kamratskap och det är mycket fotboll på schemat. Många vill vara med och för några är det blandade känslor efteråt.

– De som gör sista året här är ledsna för att de inte kan vara med längre. De har sett fram emot det här hela sommaren och det är avslutningsveckan innan skolan drar i gång. Den här veckan ligger verkligen bra i tiden.

Den här veckan arrangerar Ulvåkers IF sin årliga fotbollsskola på Åbrovallen och intresset är stort. 95 ungdomar, tjejer och killar, mellan tio och 13 år deltar från måndag till torsdag.

– Vi var 111 förra året men i år är vi något färre. Ändå är vi nästan 100 barn här och Stöpenskolans upptagningsområdet har vi inriktat oss på, säger ledaren Henning Persson.

20 ungdomsledare från Ulvåkers IF I åldrarna 15–18 år hjälper till under veckan och det är ofta ungdomar som själva varit med en gång i tiden.

Många aktiviteter

Det här året har klubben minskat ner veckan med en dag. Det är verkligen heldagar med frukost, lunch, fotboll och andra aktiviteter.

– Det primära är en mångkamp som vi har under veckan med många fotbollsaktiviteter där ungdomar lagvis eller gruppvis samlar poäng. Sedan avslutas allt på badet i arenan på torsdag med en stafett. Det blir en viss tävling i alla aktiviteter under den här veckan, säger Persson och fortsätter:

– Sedan har vi andra stående aktiviteter. Svenska kyrkan är ute och pratar om schysst spel, kamratskap och värdegrundsfrågor. Det är viktiga frågor och det har gått jättebra. Sedan har vi även Västergötlands fotbollsförbund som är här i dag (läs tisdag) i form av Peo Carlsson som håller i träningen.

De flesta av deltagarna kommer ifrån Ulvåkers IF och det är ett medvetet val.

– Det här har blivit mer och mer populärt. Det har spridits mer och mer även till grannklubbarna och därför kände vi i år att vi måste få ta hand om våra egna deltagare först och främst så att de har chansen att få vara med, säger en annan ledare, Johan Glimmervik som värdesätter veckan.

– Man känner att de bryr sig lite mer om de andra lagen och hur det går för dem. Föreningen växer och ungdomarna får här en större kontaktyta och bättre gemenskap över åldersgränserna.

Kamratskap det viktiga

Det primära är kamratskap och det är mycket fotboll på schemat. Många vill vara med och för några är det blandade känslor efteråt.

– De som gör sista året här är ledsna för att de inte kan vara med längre. De har sett fram emot det här hela sommaren och det är avslutningsveckan innan skolan drar i gång. Den här veckan ligger verkligen bra i tiden.